Extra kinderopvang voor het Roobaertpark?

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Krijgt het Roobaertpark straks voldoende kinderopvangmogelijkheden? De stad wil de mogelijkheid alvast onderzoeken.

Het was Veroniek Debruyne-Desender (CD&V) die tijdens de gemeenteraad de vraag stelde. “Bij het bekijken van de website van de nieuwe verkaveling Roobaertpark worden verschillende troeven van het nieuwe woongebied beschreven”, zegt ze. “Van groene omgeving tot de bewoner staat centraal… Ik stelde mij onmiddellijk enkele vragen bij het aanbod van onderwijs en kinderopvang in de buurt. We weten allemaal dat een ruim aanbod aan kinderopvang in de nabije woonomgeving een behoefte is bij jonge gezinnen.”

“Welke acties of initiatieven neemt de stad bij de uitbreiding van een nieuw woongebied omtrent het aanbod van kwaliteitsvolle kinderopvang, zowel naar openbare als private initiatieven? En wordt hier ook meteen rekening gehouden met een gemengd aanbod: van onthaalouder tot een groepsopvang waar verschillende onthaalouders op één locatie kunnen samenwerken. En zijn ook initiatieven zoals De Living in de Kokelaarstraat mogelijk? Zij hebben een maatschappelijke meerwaarde voor de omgeving.”

Schepen Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers): “We zijn als stad regisseur wanneer het over kinderopvang gaat. We proberen de vragen en het aanbod te coördineren en detecteren ook de noden. Het is wel Kind & Gezin dat de sleutel in handen heeft om extra plaatsen toe te kennen. Roeselare heeft samen met Leuven de grootste dekkingsgraad, maar we engageren ons om voldoende aanbod per woongebied te garanderen. Dat aanbod vind je ook terug in een digitale kinderopvangwijzer, zodat mensen makkelijk een oplossing vinden.”

“In het Roobaertpark is een gemeenschapszone voorzien. Wat daar concreet komt, ligt nog niet vast. Maar de vraag om er kinderopvang in te integreren, zal zeker bekeken worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.