Extra gemeenteraad in Oostende over burgemeesterswissel

Johan Vande Lanotte © BELGA
Redactie KW

Groen nam daarvoor het initiatief en kreeg steun van N-VA, zij vonden een derde van de raadsleden bereid. De gemeenteraadsleden die voor deze gemeenteraad hebben opgeroepen zullen verzaken aan hun presentiegeld.

Veertien gemeenteraadsleden hebben het moment van zitting bepaald op op maandag 8 juni 2015 om 19 uur. “Wij zijn tevreden met de steun van N-VA voor ons initiatief”, zegt Wouter De Vriendt. (Groen). “De politieke chaos in Oostende maakt een eensgezind en krachtdadig bestuur van onze stad onmogelijk. Binnen SP.A zijn er gemeenteraadsleden die hun ongenoegen laten blijken en de andere meerderheidsfracties zijn in die omstandigheden nog niet bereid om aan Johan Vande Lanotte hun steun te geven. Waarom is deze burgemeesterswissel nodig? Dit alles vraagt om opheldering.”

Groen vraagt dat de politieke spelletjes stoppen. “De verklaringen op Terzake en Focus-WTV van leden van de meerderheid maken de vaudeville in Oostende compleet“, zegt Wouter De Vriendt. “Dit alles is geen reclame voor onze stad en voor de manier waarop men hier aan politiek meent te doen. De Oostendenaar verdient degelijk degelijk bestuur. Wij willen dat de neuzen snel opnieuw in dezelfde richting staan, zodat we ons opnieuw kunnen focussen op de essentie: hoe maken we van Oostende een bruisende, dynamische stad.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier