Exit Carl Vereecke: oud-burgemeester Kuurne stopt met politiek, zus Isabelle vervangt

Olaf Verhaeghe

Niet oud-burgemeester Carl maar wel zijn zus Isabelle Vereecke zal namens Open VLD in de gemeenteraad van Kuurne zetelen. Tegelijk houdt ook het kartel tussen Nieuw Kuurne en Open VLD Kuurne op te bestaan.

De gemeenteraadsverkiezingen in Kuurne brachten voor de kartellijst Nieuw Kuurne/Open VLD – onafhankelijken en liberalen – niet het verhoopte resultaat. In vergelijking met 2012 leverde de lijst van oud-burgemeester Carl Vereecke drie zetels in. Grote winnaar was huidig burgemeester Francis Benoit en zijn CD&V.

Na de verkiezingszondag gaf Carl Vereecke al aan te bezinnen over zijn politieke toekomst, vandaag wordt die duidelijker. Na een carrière van 24 jaar in de politiek – lokaal als schepen en burgemeester en provinciaal als gedeputeerde – stopt de 55-jarige Kuurnenaar. “Omwille van professionele redenen zal ik mijn mandaat als gemeenteraadslid niet opnemen”, geeft hij aan. “Ik ga opnieuw aan de slag als advocaat bij Odigo Advocaten in Kortrijk en Gent en wil me daar voor de volle 100 procent op focussen.” Carl Vereecke laat zich in de gemeenteraad vanaf januari vervangen door zijn zus Isabelle.

Netwerk

“Ik kijk met veel dankbaarheid terug op mijn politieke loopbaan”, aldus Carl nog. “Uiteraard wil ik Open VLD verder bijstaan en begeleiden met advies en het voorbereiden van tussenkomsten in de gemeenteraad, maar zelf zal ik het woord niet meer voeren. Tegelijk wil ik ook mijn ervaring en ruim uitgebouwd netwerk aanspreken ten dienste van zowel mijn gemeente Kuurne als de provincie West-Vlaanderen. Ik zie deze stap als een kans voor anderen om zich te bewijzen en ten volle te ontplooien.”

Eind kartel

Het kartel Nieuw Kuurne/Open VLD houdt bovendien ook op te bestaan: beide strekkingen zullen een aparte fractie vormen in de gemeenteraad. Voor Nieuw Kuurne zetelen Geert Veldeman en Ann Dendauw-Van Ooteghem, namens Open VLD Kuurne nemen Fanny Decock, Rik Bouckaert en Isabelle Vereecke plaats in de raad. in het bijzonder comité van de sociale dienst (de vroegere OCMW-raad, red.) zal André Vandenheede (Nieuw Kuurne) de eerste drie jaar zetelen, vanaf 2022 wordt het mandaat ingevuld door Lawrence Bouckaert, zoon van Rik.

“Met deze mensen willen we binnen Open VLD zorgen voor verjonging en gemotiveerde opvolging om de liberale beweging in Kuurne te laten herbronnen”, besluit Carl.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier