Ex-schepen Chantal Vande Vyvere zetelt als onafhankelijke in Ardooie

Chantal Vande Vyvere. © (foto JCR)
Redactie KW

Ex-schepen Chantal Vande Vyvere maakt niet langer deel uit van de Groep 82 nu haar klacht bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen verworpen werd. “Ik zal voortaan zetelen als onafhankelijke”, zei Chantal.

Chantal Vande Vyvere diende na de verkiezingen klacht in bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen over de volgens haar ongeldige voordrachtakten van voor gemeenteraadsvoorzitter en voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. Ook Sameplus diende een klacht in om te weten of alles wel correct verlopen was bij de invulling van de twee voorzittersfuncties.

Burgemeester had het in punt 2 nog in het kort over de verwerping en onontvankelijk verklaren van de klachten. “Misschien moeten de indieners van die klachten in het vervolg eerst eens nadenken vooraleer ze andere beschuldigen”, zei hij.

Kimara Goethals van Samenplus zei dat haar partij blij is dat die zaak nu definitief achter de rug is. “We willen nu weer op een positieve manier samenwerken met het bestuur in het belang van de Ardooienaren”, zei ze.

“Dat is gemakkelijk”, reageerde Karlos Callens. “Eerst aanklagen en dan doen alsof er niets gebeurd is!”

Chantal Vande Vyvere zei dat de uitspraak van de raad voor Verkiezingsbetwistingen bewijst hoe gemakkelijk en oneerlijk het is voor een bestuur om iemand tegen de wil van de bevolking aan de kant te zetten. “Ik hoop dat de bevolking mij zal begrijpen!” Waarop de burgemeester reageerde niet te begrijpen dat iemand de raad voor verkiezingsbetwistingen oneerlijk vindt.

“Ik sta recht in mijn schoenen”, zei Chantal Vande Vyvere nog.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.