Ex-raadslid zet zes jaar Blankenbergse gemeenteraad op straat

Redactie KW

Een beetje een merkwaardig zicht aan de woning van ex-gemeenteraadslid Tanguy Veys in de Vredelaan in Blankenberge. “En zo werden mijn dossiers van zes jaar Blankenbergse gemeenteraad deze nacht deskundig door IVBO ‘gearchiveerd'”, postte hij op Facebook.

Veys, voormalig gemeenteraadslid voor Vlaams Belang, zette twee volle bibliotheekkasten gemeentelijke dossiers op straat. “Ik heb dat berichtje pas gepost als alles weggehaald was. Kwestie dat niemand in de dossiers kwam neuzen“, knipoogt Veys. Of het afscheid geen pijn deed? “Kijk, soms moet je van je hart een steen kunnen maken en de tijd gaat zo snel dat iedereen die dossiers toch al lang weer vergeten is. Ondertussen is er ook een andere coalitie en zijn veel van die zaken nu dus minder relevant. En zegt men niet dat, als je ergens meer dan een jaar niet meer naar hebt omgekeken, je het eigenlijk niet echt nodig hebt?”

“Slechts enkele dossiers, die ik te mooi vond om weg te doen, heb ik aan de kant gelegd. Dossiers zoals de King Beach, waar mogelijks de komende jaren beslissingen in genomen gaan worden”, aldus Veys, die nu op Facebook zijn ongezouten mening geeft. Veys de dossiervreter? “Ik wou gewoon altijd zo goed mogelijk voorbereid naar de gemeenteraad gaan“, klinkt het.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.