Eric Crul stopt ontgoocheld als gemeenteraadslid in Damme

Eric Crul werd in 2012 rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid. © PDV
Piet De Ville

Gemeenteraadslid Eric Crul (CD&V) stopt per direct als gemeenteraadslid. Hij toont zich ontgoocheld in zijn voorkeurstemmen, maar haalt ook uit naar zijn partij. “De partij heeft uitbreidingskandidaten erbij gehaald om mijn kracht te breken.”

Eric Crul uit Hoeke werd bij zijn eerste deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid met iets meer dan 400 stemmen. Hij voerde toen campagne met de steun van wijlen burgemeester Dirk Bisschop, een man aan wie hij naar eigen zeggen veel te danken heeft.

Opmerkelijke standpunten

Eric Crul liet zich in de voorbije legislatuur, vooral via de sociale media en in de pers, opmerken met opmerkelijke standpunten over onder meer de opvang van vluchtelingen in de kazerne van Sijsele en het gebruik van kerkgebouwen. Het raadslid is echter ontgoocheld met zijn resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen. Hij behaalde 380 stemmen. “Dat is genoeg om te zetelen, maar toch een achteruitgang. Ik had alleszins op meer gehoopt toen ik met de campagne begon”, zegt Eric Crul.

“Maar ik heb ook het gevoel dat ik slachtoffer ben geworden van het ‘+’-uitbreidingsproject waarbij kandidaten die losstaan van CD&V op de lijst kwamen. Ik heb sterk de indruk dat die uitbreidingskandidaten daar werden gezet om mijn kracht te breken. Zelf heb ik immers ook een profiel dat aanspreekt bij mensen die niet meteen CD&V-gericht zijn. Door zo’n uitbreidingsproject, met vooral blauw-gezinde mensen, werd mijn kracht dus uitgehold. Burgemeester Coens is dus geslaagd in zijn bewuste opzet om mijn invloed en aantrekkingskracht in te perken.”

Eric Crul wijst ook naar de scheurlijst De Damse Belangen, een initiatief van de voormalige CD&V-raadsleden Kelly De Sutter en Caroline Debbaut, als oorzaak van zijn mindere score.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.