Eretitels uitgereikt op Oostkampse gemeenteraad

Redactie KW

Tijdens de laatste gemeenteraad in Oostkamp werd op passende wijze afscheid genomen van enkele langdurig zetelende schepenen en raadsleden. Luc Vanparys zetelde 36 jaar in de gemeenteraad. Hij was burgemeester van 1 januari 1995 tot 30 april 2017.

De aanvraag van Luc Vanparys voor de titel van ereburgemeester van Oostkamp werd op 12 november goedgekeurd door Vlaams Minister Homans, bevoegd voor Binnenlandse Aangelegenheden. Christine Beke en Patrick De Groote krijgen de Eretitel van het ambt van gemeenteraadslid van de gemeente Oostkamp. Christine Beke heeft er een loopbaan van 24 jaar actieve politiek opzitten waarvan 12 jaar als raadslid en 12 jaar als schepen. Patrick De Groote neemt afscheid van de gemeentepolitie na een carrière van 30 jaar onafgebroken in de gemeenteraad.

Alle drie de personen voldoen aan de voorwaarden om de respectievelijke titel te dragen en alle drie hebben ze meer dienstjaren dan de nodige 15 jaar anciënniteit als gemeenteraadslid. Ze zullen na 31 december geen mandaat meer opnemen en niet langer bezoldigd worden door de gemeente.

Normaal gezien heeft Luc Vande Caveye ook recht op de eretitel van het ambt van gemeenteraadslid, maar hij heeft geen aanvraag ingediend. “Ik ben ook niet van plan om dat te doen”, vertelt hij ons na de gemeenteraad, “Ik heb 36 jaar lang mijn best gedaan in de gemeenteraad en nu ik stop na 36 jaar hoeft deze ere titel niet voor mij.”

(GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.