Enkele dagen na Pasen discussie over duurdere kerstverlichting

© JS
Redactie KW

Nog maar enkele dagen na Pasen was er donderdagavond op de gemeenteraad in Moorslede een pittige discussie over de …kerstverlichting.

Het nieuw schepencollege verhoogt voor het huren van de kerstverlichting het budget van 15.000 euro naar 25.000 euro en dat vinden de drie oppositiepartijen niet kunnen. PRO, N-VA en Groep a stemden tegen de goedkeuring van het bestek. “We nemen er voor de kerstverlichting op vraag van de handelaars een aantal straten bij”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). “Zoals bijvoorbeeld de Kleppestraat in Dadizele. Die straat verdient dat en het is ook een toegangsweg.”

De dorpskern van het kleine Slypskapelle is volledig vernieuwd en wordt met de kerstverlichting gezelliger gemaakt. Vanuit de oppositie waren er nogal wat tegenkantingen. “Het gaat om een vrij groot bedrag”, aldus Margaux Vandekerckhove (Groep a). “Kan er niet worden nagedacht om dat geld te gebruiken om zelf een kerstverlichting aan te kopen, in de plaats van elk jaar te huren.”

Vroeger had het Lievensdorp zijn eigen kerstverlichting. Daarin kwam in de vorige legislatuur vanaf 2013 verandering en wordt de kerstverlichting elk jaar gehuurd. “Vroeger was ons personeel met twee à vier man twee weken bezig met het ophangen en wegnemen van de kerstverlichting en kostte dat een pak geld”, reageert de burgemeester. “De firma aan wie we de afgelopen jaren huurden, werkt met de modernste middelen. Is er ergens iets mis met de kerstverlichting, dan bracht die firma dat binnen de 24 uur weer in orde. Het huren geeft ons een pak voordelen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier