Enige oppositieraadslid én huidig schepen samen op nieuwe lijst in Spiere-Helkijn

Redactie KW

Vincent Devos wordt de lijsttrekker van Team+, huidig schepen Rik Vandevenne fungeert als lijstduwer. Opvallend, want Devos is vandaag het enige oppositieraadslid in Spiere-Helkijn. De verkiezingsstrijd in de rustige faciliteitengemeente wordt zo een stuk intenser.

De kleine onafhankelijke en faciliteitengemeente Spiere-Helkijn zal voor spanning zorgen bij de verkiezingen op 14 oktober 2018.

Naast de LB, lijst van de burgemeester, is er nog een nieuwe volwaardige gemeentelijke partij geboren: TeAm+ telt 11 partijleden met Vincent Devos als lijsttrekker en huidig schepen Rik Vandevenne als lijstduwer. Het is een ploeg mensen met een positieve en toekomstgerichte visie, er zijn kandidaten met politieke ervaring en enkele nieuwe geëngageerde gezichten. De lijst weerspiegelt ook een mooie diversiteit binnen Spiere-Helkijn.

“Er is nood aan vernieuwing en verjonging en een volledig open beleid, daarvoor zullen we gaan. We zijn een onafhankelijke gemeente waar veel meer uit te halen valt. Onze speerpunten (verkeersveiligheid, mobiliteit, zorg voor ieders toekomst, landelijk Spiere-Helkijn meer & beter, een nieuw open beleid en de financiën) zullen nog verfijnd en duidelijker uitgewerkt worden in ons kiesprogramma.”

“Nu begint ons werk, onze burgers moeten de vruchten kunnen plukken van een goed beleid in een zeer mooie gemeente”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Vincent Devos. De andere kandidaten op de lijst zijn: Gerda Van Den Driessche, Joris Blontrock, Sylvie Delcour, Mathias Goos, Judith Delaere, Johan Wyckaert, Patricia Deldaele, Manon Devos en Dirk Doutreluigne.

(TD)