Emmily Talpe verlaat het Vlaams Parlement

© BELGA
Jeroen Laseure

1 januari wordt een speciale dag voor Emmily Talpe. Niet alleen wordt ze kersvers burgemeester van Ieper, ze moet ook het Vlaams Parlement verlaten omdat Bart Tommelein niet aanblijft als minister.

Bart Tommelein (Open Vld) liet deze week weten dat hij onmiddellijk burgemeester zal worden van Oostende. Hij neemt nu eind december ontslag als minister uit de Vlaamse regering. Dit betekent dat hij zijn zitje in het Vlaams parlement terug zal opnemen, waar momenteel de Ieperse Emmily Talpe zetelt als zijn opvolger uit West-Vlaanderen.

Emmily Talpe: “De beslissing van Bart Tommelein kwam onverwacht, maar ik heb er alle begrip voor. Als je na al die jaren burgemeester kan worden van je eigen stad, dan sta je uiteraard te popelen om daar zo snel mogelijk mee te beginnen. Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik mij nu ten volle kan toeleggen op de start van mijn burgermeesterschap in Ieper, iets waar ik met veel enthousiasme naar uitkijk.”

Emmily Talpe volgde Bart Tommelein op in het Vlaams Parlement in 2014, toen hij werd aangesteld als federaal staatssecretaris. In 2016 werd Tommelein vice-ministerpresident in de Vlaamse regering. Emmily Talpe werd bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober verkozen tot burgemeester van Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier