Eerste vier burgemeesters leggen eed af in West-Vlaanderen

Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Lies Laridon. © Foto Davy Coghe
Redactie KW

Provinciegouverneur Carl Decaluwé heeft donderdag vier “nieuwe” burgemeesters over de vloer gekregen om hun eed af te leggen. Daarbij was slechts één echt nieuw gezicht: dat van Anthony Dumarey (Open Vld) van Oudenburg.

Ook West-Vlaanderen is begonnen aan de eedafleggingen van de nieuwe burgemeesters. De komende weken passeren 64 burgemeesters bij gouverneur Decaluwé, waaronder 19 nieuwe gezichten.

Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Anthony Dumarey.
Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Anthony Dumarey.© Foto Davy Coghe

Lies Laridon (CD&V) van Diskmuide beet donderdag de spits af. Na haar volgde Anthony Dumarey (Open Vld) van Oudenburg. Hij was het enige echt nieuwe gezicht. In Oudenburg werd de CD&V van oud-burgemeester Peter Velle opzij gezet.

Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Jan de Keyser.
Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Jan de Keyser.© Foto Davy Coghe

Jan de Keyser (CD&V) begint aan zijn eerste volle legislatuur in Oostkamp. Hij nam in 2017 over van Luc Vanparys (CD&V). Joris Hindryckx wordt na zes jaar opnieuw burgemeester van Houthulst. Hij is ook gekend als directeur van hogeschool Vives.

Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Joris Hindryckx.
Eedaflegging bij gouverneur Carl Decaluwé van burgemeester Joris Hindryckx.© Foto Davy Coghe

De vier burgemeesters gingen even op gesprek bij de gouverneur. Dat gesprek ging naar goede gewoonte vooral over noodplanning. “Voor sommigen is er nog veel werk als het op noodplanning aankomt, bij anderen zijn er slechts enkele verbeterpunten. Ik dring ook aan op één rampoefening per jaar”, aldus Decaluwé.

Als alles goed gaat moeten tegen 1 januari alle burgemeester op de Brugse Burg gepasseerd zijn. “Al zijn er wel hier en daar nog enkele voordrachtsakten niet ingediend“, merkt de gouverneur op. Vrijdag volgen nog vier burgemeesters, waaronder Dirk De fauw (CD&V) van Brugge.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.