Eerste schepen van Ingelmunster eet zijn buikje rond tijdens gemeenteraadszitting

© FODI
Redactie KW

Op dinsdagavond kwam de gemeenteraad in Ingelmunster voltallig bijeen in de raadszaal van het gemeentehuis. Vooraf kon op het Marktplein iedereen kijken naar de voetbalwedstrijd België-Algerije. Misschien was dat de reden waarom eerste schepen Enigo Vandendriessche (SP.A) zo’n grote honger had.

De gemeenteraadszitting was nog maar net begonnen of de schepen haalde zijn plastieken doosje boven en begon hij een koude schotel te verorberen. Ruim 31 minuten lang, tot aan agendapunt tien ! Zowel meerderheid als oppositie keken ernaar. Sommigen schudden het hoofd en Yves Vercruysse (CD&V-oppositie) vroeg aan Dirk Debaere (N-VA, voorzitter van de gemeenteraad) om de zitting een kwartier te schorsen, zodat het raadslid rustig kon eten. Ook dokter Filip Blanckaert (CD&V) reageerde en zei dat de schepen geen respect had voor de gemeenteraad. Schepen Vandendriessche glimlachte een keer, maar bleef verder eten. Na de zitting lieten leden van zowel meerderheid als oppositie zich schamper uit over het gedrag van de schepen. Sommige mensen uit het publiek gingen zelfs nog een stapje verder. “Schandalig. Nog nooit meegemaakt. Hij zette de hele gemeenteraad voor schut”, riep bezoeker Henri Bolle. Zowel Dirk Debaere als burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA/Open VLD) kwamen niet tussen en lieten de schepen maar verder eten.

Ondertussen heeft de schepen schriftelijk zijn excuses aangeboden aan de collega’s-raadsleden. “Ik had eerlijk gezegd niet stil gestaan bij de manier waarop dit zou kunnen overkomen. Het was allerminst mijn bedoeling om de raad te storen of onrespectvol over te komen tegenover u, geachte collega. Ik heb mijn les nu wel geleerd. Dit zal dan ook niet meer gebeuren.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier