Eerste schepen niet langer jongste gemeenteraadslid in Heuvelland

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad in Heuvelland legde Bea Bauw (27) maandagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid.

Bea Bauw (CD&V) uit Westouter is getrouwd met Stijn Rassalle, mama van Staf (14 maanden) en zes maanden zwanger van een tweede kindje. Na de verkiezingen in 2012 kwam ze in de OCMW-raad terecht. Doordat oud-schepen Luc Snaet (CD&V) naar een andere gemeente emigreert, volgt Bea Bauw hem op in de gemeenteraad. Daarmee is ze het jongste gemeenteraadslid in Heuvelland. Voordien was dat eerste schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) die onlangs 31 werd.

Bea Bauw mocht meteen aan de bak. Bij de kennisname over het budget 2017 interpelleerde ze OCMW-voorzitter Ward Dierickx (N-VA) over zes bejaardenwoningen van het OCMW in het Begoniapark in Westouter. “In het meerjarenplan is er voor de volgende drie jaar heel weinig budget voorzien voor die woningen. Klopt het dat ze verkocht zullen worden?”, vroeg ze aan de OCMW-voorzitter.

“Voorlopig zijn daar geen plannen voor, maar alvast bedankt voor de suggestie”, antwoordde Ward Dierickx. “We voorzien voorlopig weinig budget voor onderhoud omdat Habito (intergemeentelijke huisvestingsdienst van Poperinge, Heuvelland en Vleteren, red.) alle huizen van het OCMW aan het screenen is. Na de screening kunnen we pas een goed budget opstellen.”

Herbestemming oud-gemeentehuis Dranouter

Fractieleider Bernard Heens van CD&V wees er nog op dat het Ward Dierickx zelf was die een eventuele verkoop suggereerde op een OCMW-raad. “U moet niet zeggen dat wij dit suggereren. Voor alle duidelijkheid: wij zijn tegen een verkoop van die bejaardenwoningen”, aldus Heens, die in de rand daarvan opmerkte dat er in het budget ook geen geld voorzien is voor de herbestemming van het oud-gemeentehuis van Dranouter tot sociale woningen. “Wanneer zullen die werken starten? Ik heb die vraag al gesteld vorig jaar en toen zei men zeker in 2016. Toen zei ik al dat er geen geld was. Nu is er weer geen geld. De bouwvergunning dateert al van 2015. Jullie zullen zich moeten reppen.”

“Dat staat op de agenda en we zullen ons best doen om daar dit jaar nog mee te beginnen”, antwoordde OCMW-voorzitter Ward Dierickx.

(TOGH – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier