Eerste kindergemeenteraad van het jaar in Oostkamp met onder andere fluodag op de agenda

© GST
Redactie KW

Op de eerste kindergemeenteraad van dit jaar in Oostkamp werden er een aantal activiteiten van de voorbije maand geëvalueerd.

Een belangrijk punt van deze raad was de fluodag van 11 januari die op vraag van de raad georganiseerd werd. Op deze dag werd er extra aandacht gevestigd op de veiligheid in het verkeer en vooral de zichtbaarheid. De deelnemende scholen krijgen elk jaar van de gemeente een fluo Gadget, dit jaar was er een fluoklep bandje waarbij het de bedoeling is iedereen aan te moedigen om fluo te blijven dragen. De directies van de verschillende scholen kwamen de fluobandjes in ontvangst te nemen.

Een van de agenda punten van de kindergemeenteraad deze namiddag was het maken van een grote sneeuwpop. Deze is wel iets kleiner uitgevallen, zelfs met de hulp van Schepen van Jeugd Sam Vande Caveye. De gemeenteraad stemde ook de naam die de sneeuwman kreeg goed, die dan ook de naam Bart meekreeg. Voor de officiële inhuldiging werd hij getooid met het tri colore lint van de burgemeester.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten