Eerste blijk van verzoening op gemeenteraad Wielsbeke

N-VA-kopstuk Rik Buyse. © NVR
Redactie KW

Op de gemeenteraad lijken meerderheid en oppositie nu toch naar elkaar toe te groeien. Na enkele maanden bekvechten, nodigde de CD&V-meerderheid de oppositiepartijen uit om rond te tafel te zitten over de grote dossiers.

Eerst kwam er uitnodiging om elkaars visie te kennen over de opwaardering van het Domein Hernieuwenburg. Vorige week raakte bekend dat de Vlaamse overheid voor één miljoen en een kwart subsidies uitgereikt heeft voor dit dossier. Later volgde er ook een hoopvolle toenaderingspoging over de vernieuwing van het woonzorgcentrum.

N-VA-kopstuk Rik Buyse verslikte zich vorige week in zijn koffie toen hij de verkiezingsfolder van CD&V las. “Op het eerste zicht was het een herexamen van de folder van de gemeenteraadsverkiezingen. Maar het stuk over het woonzorgcentrum was eerder een doorslagje van onze folder. Wij stelden voor om het centrum niet te privatiseren, maar samen met een vzw uit te baten. We zagen dat dit nu toch een optie is voor CD&V, terwijl dat idee eerder afgedaan werd als asociaal en ultraliberaal“, zei Buyse.

Schepen van financiën Filiep De Vos (CD&V).
Schepen van financiën Filiep De Vos (CD&V).© NVR

CD&V had altijd voorgenomen het woonzorgcentrum in handen van de gemeente te houden. Nu lijkt de meerderheid af te wijken van dat plan. “We stellen onze meerjarenplanning op en we bekijken waar de betere oplossingen liggen om voor een financieel verantwoorde toekomst voor onze gemeente te zorgen“, antwoordde schepen van financiën Filiep De Vos.

Jan De Potter (U.) laste een verzoeningspoging in. “De verkiezingen zijn nu voorbij, dus laten we stoppen met de welles-nietes-spelletjes. Het is geen schande om van mening te veranderen, schepen De Vos. Wij willen onze voorstellen op tafel gooien als anderen daar open voor staan.” Rik Buyse stemde daar tot slot nog mee in. “Ik heb nog een hele stapel info liggen over de samenwerking met een vzw inzake het woonzorgcentrum. Ik wil die jullie met een grote strik bezorgen”, gaf hij nog mee.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier