Eendracht lost zestien namen op verkiezingslijst

Redactie KW

Eendracht, de partij van huidig burgemeester Koenraad Degroote, heeft zijn huiswerk voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Ze heeft de ambitie om opnieuw te besturen en maakt al zestien namen op de kieslijst bekend. De burgemeester is opnieuw lijsttrekker.

Burgemeester Koenraad Degroote draagt de sjerp in zijn gemeente al sinds 1989. Of er daar nog een nieuwe termijn bij komt en of hij dus ook kandidaat-burgemeester is, laat hij nog in het midden. “Ik wacht altijd het oordeel van de kiezer af voor ik beslis een nieuw mandaat op te nemen”, vertelt hij. “Ik wil op voorhand dan ook nog niks bekend maken en wil mijn kiezers liever laten beslissen. Die werkwijze heb ik altijd al gehanteerd.”

Naast de burgemeester prijken ook huidige schepenen Bart Dekeukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte en Ives Lambrecht op de lijst, net als gemeenteraadsleden Gunther Simoens, Charlotte Vandemoortele en Tonny Berteloot. Ook OCMW-raadsleden Annie Verschuere en Nicole Vercruysse zijn straks van de partij.

Er is echter ook ruimte voor nieuwkomers: Vicky Derijcke (33) uit Oeselgem, Lennart Vanquickenborne, (40) uit Oeselgem, Patrick Lippens (53) uit Oeselgem, Alexander Dewever (26 jaar), Sharon Vanderpaelt (46 jaar), VTI-directrice Barbara Heyde (49) en Wendy Arickx (43) uit Oeselgem.

Voor de andere twee plaatsen zijn momenteel nog een aantal gesprekken lopende.

(VADU – Foto )