Eddy Vandendriessche trekt lijst Vlaams Belang in Menen

Stefaan Lernout

Vlaams Belang is de laatste partij die zich voorstelt aan de Meense kiezer. Met een beperkte lijst van negen namen. De lijst wordt getrokken door Eddy Vandendriessche, lijstduwster is Dorianne De Wiest.

Eddy Vandendriessche (67) was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 kandidaat voor N-VA, hij stond toen op plaats 27. “Toen N-VA de belofte om Vlaanderen onafhankelijk te maken opgaf, ben ik teruggekeerd naar de partij waar ik al vroeger lid van was: Vlaams Belang”, stelt hij. De lijsttrekker, een gepensioneerd vrachtwagenchauffeur, is geboren in Vichte maar woont al sinds 1972 in Menen. Momenteel in de Dadizelestraat. Na het afhaken van gemeenteraadslid Claude Lecointre wil hij toch opnieuw minimum een zetel in de gemeenteraad. Daarvoor rekent hij op zeven nieuwe namen.

Dierenmishandeling en druggebruik

“Onze kernpunten zijn onder meer een strengere aanpak van dierenmishandeling, nultolerantie tegenover straatcriminaliteit, tegenover druggebruik en gebruik van verbaal of fysiek geweld tegen vrouwen. En betere en betaalbare woningen voor de eigen, minder bedeelde bevolking”, zegt de lijsttrekker.

Naast Vandendriessche staat Isabelle Sezille de Mazancourt op plaats twee, vervolgens Philip Vandenabeel, Magda Demeyere, Frederic Deprost, Karinne Taillefer, Mattias Eeckhout, Sylvie Platteeuw die met haar 30 jaar de jongste kandidaat is en tenslotte lijstduwster Dorianne De Wiest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.