Eddy Lust met éénparigheid van stemmen opnieuw door Open VLD aangeduid als lijsttrekker

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

De lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober bij Open VLD Menen is bekend. Zoals velen hoopten en verwacht hadden, zal Eddy Lust (60) deze rol met verve vervullen en wordt daarmee tevens kandidaat-burgemeester. “Indien de kiezer het wenst maak ik mij 100 procent vrij om vanaf 2019 het stadsbestuur te leiden als burgemeester”, zegt Eddy.

In de voorbije zes jaar was Open VLD de motor voor een beter beleid in Menen-Lauwe-Rekkem. Maar volgens Eddy moeten er nog heel wat problemen aangepakt worden.”We staan voor een periode met zeer grote uitdagingen. Het is dus belangrijk dat het beleid niet alleen doorgezet, maar ook nog extra versterkt wordt. Sinds 2013 voerde Open VLD een nieuw beleid in Menen, Lauwe en Rekkem. Er waaide een nieuwe wind, die komaf maakt met het minder goede imago dat onze stad bezat. Er zijn vandaag zeker zichtbare resultaten, maar het is voor ons nog niet genoeg“, aldus Eddy.

Met een stevige ploeg kandidaten en met een gedurfd programma, dat nog verder gaat dan wat vandaag is gerealiseerd, belooft Eddy werk te maken van waar hij wil zijn met stad Menen. “Bijvoorbeeld de criminaliteit blijft een serieus werkpunt. De cijfers zijn dalend, dit onder andere dank zij de camera’s met nummerplaatherkenning, die op voorstel van Open VLD werden geplaatst. Maar het is nog niet voldoende. Het veiligheidsgevoel, vooral dan in Menen zelf, is er niet echt. Het wordt een speerpunt in ons programma voor de komende verkiezingen”, vertelt Eddy.

De Leiewerken worden dé uitdaging voor de volgende legislatuur. Ook hier lanceerde Open VLD het idee om een Masterplan Menen 2030 op te maken. “Een visie voor de toekomst. Tijdens deze legislatuur maakten we reeds werk van jobs in eigen stad. Méér dan ooit worden mensen die moeten aankloppen bij het OCMW niet alleen ondersteund maar ook begeleid om terug op eigen benen te staan en een job te vinden. Ondanks de grote instroom van asielzoekers in ons land en waarvan ook Menen niet gespaard bleef, zijn we er met het OCMW in geslaagd heel wat meer mensen te activeren“, weet Eddy.

Klemtoon op de jeugd

Gisteren stelde Open VLD alsook hun jongste kandidaat op de lijst voor. “Namelijk Claire Platteau, een 19-jarige jonge dame die midden in de jeugdwerking staat en haar stem wil drukken voor de jeugd in Menen, Lauwe en Rekkem. Alsook provincieraadslid Martine Vanryckegehem (60) en Jeremy Vandoorne (32) de kandidaten uit Menen-Lauwe-Rekkem die op de provincielijst van Open VLD zullen staan op 14 oktober. Een belangrijke klemtoon ligt op de jeugd, zowel door de prominente aanwezigheid van een grote groep jonge kandidaten op de lijst, als door een programma dat rechtuit kiest voor wat de stad aantrekkelijker maakt voor jonge mensen. Ook in het verleden heb ik bewezen dat jongeren kansen krijgen bij Open VLD, dat wordt morgen nog méér het geval”, zegt Eddy. Op het Blauw Zomerfeest op zondag 24 juni zal Open VLD hun volledige lijst bekend maken.

“Het slechtste wat Menen, Lauwe en Rekkem kan overkomen, is dat de klok teruggedraaid zou worden. De nieuwe dynamiek mag niet onderbroken worden. Daarom ben ik meer dan klaar om nog sterker door te gaan en zal me dan ook volledig vrij maken voor deze job. Ik stop op het einde van het jaar mijn professionele activiteiten en kies, indien de kiezer het wil, om hun burgemeester te worden.

(Nicolas Verhaeghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.