Eddy Demeersseman legt namens Groen Roeselare de eed af als opvolger van Deniza Miftari

Wouter Vander Stricht

Groen Roeselare zag met lede ogen ‘jong talent’ Deniza Miftari afhaken. Ze noemde zichzelf ‘te naïef voor de politiek’. Eddy Demeersseman legde zopas de eed als haar opvolger. Maar de Groen-fractie is nu helemaal mannelijk en dat staat wat haaks op het dna van de partij.

Voor de Groen-fractie betekent dit dus dat de drie rechtstreeks verkozenen Filiep Bouckenooghe, Leen Sercu en Deniza Mifari zich om diverse redenen lieten vervangen. En dat terwijl de beleidsperiode amper een jaar aan de gang is. In feite was Eddy Demeersseman pas zevende opvolger. Enkele opvolgers zetelen al in de raad (Bert Wouters en Steven Dewitte), en Fino Tratsaert, Annick Lein, Nele De Pestel en Lucrèce Corneillie zagen elk om hun reden af van het mandaat. Opvallend dat dit allemaal dames zijn en dat Groen nu een gemeenteraadsfractie vormt zonder vrouwen.

Met Eddy Demeersseman krijgt Groen straks wel een pak ervaring op de politieke banken. De 57-jarige Rumbekenaar is getrouwd met Friedl Horrie, heeft drie kinderen waarvan de oudste Claus in de vorige beleidsperiode ook kort in de gemeenteraad zat ter vervanging van Leen Sercu. Eddy Demeersseman was 12 jaar lang OCMW-raadslid en vanuit die functie was hij ook al 12 jaar bestuurder van het Stedelijk Ziekenhuis en later AZ Delta.

Eddy Demeersseman is beroepshalve adviseur strategisch beleid voor het Centrum voor Volwassenonderwijs, waarvan bijvoorbeeld Creo deel uit maakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.