Duurzaam, groener, meer ruimte voor fietsers en meer beleving: Lichtervelde lanceert nieuwe strategisch commercieel plan

Donderdag vindt in Lichtervelde het elfde ondernemerstreffen plaats. © Foto Kurt
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lichtervelde plant in totaal 35 acties om “de toekomst positief te beïnvloeden”. Ze maken deel uit van een nieuw strategisch commercieel plan, dat op donderdag 14 oktober voorgesteld wordt tijdens het elfde Lichtervelds Ondernemers Treffen in De Schouw.

Het strategisch plan is opgesteld in samenwerking met Liederik Cordonni, detailhandelscoach bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en het Lichtervelds Economisch Forum (LEF), en moet helpen bij de opmaak van het gemeentelijk handelsbeleid. “We hebben 35 acties opgesteld die zowel op korte als op lange termijn de toekomst van Lichtervelde positief zullen beïnvloeden”, zegt schepen van Ondernemen Els Kindt (CD&V).

Fietssnelweg

Zo wil de gemeente sterk inzetten op een duurzame en groene omgeving. De ontwikkeling van de Pinkstervallei en de groene speelplaats in het Beverbos worden twee jaar eerder uitgevoerd dan gepland. Op het vlak van mobiliteit creëert het bestuur bijkomende ruimte voor kortparkeren en koopt het gronden aan voor de aanleg van fietssnelweg F32. De beleving in Lichtervelde wordt gestimuleerd door onder meer het terrasreglement aan te passen om zo de horeca meer mogelijkheden te bieden.

Bovendien wordt nog meer gefocust op een sociale en lokale economie. Het LEF zal samen met de gemeente opleidingen en inspiratiemomenten organiseren voor handelaars en jongeren. Het gemeentebestuur zal burgerinitiatieven extra ondersteunen om de verbondenheid en betrokkenheid van de inwoners bij het beleid te stimuleren.

Lichtervelds Ondernemers Treffen

Andy Vanparys, voorzitter van het LEF, is tevreden dat verschillende ideeën van ondernemers worden samengebracht. “We hebben onze bevraging getoetst bij de bedrijven. De voorstellen hebben we samen met het gemeentebestuur gescoord op de haalbaarheid ervan en zo is onze lijst ontstaan. Het is een leidraad die over politieke en andere grenzen heen een sterke toekomst wil creëren.”

Het gemeentebestuur zal het nieuwe strategisch commercieel plan op 14 oktober voorstellen en toelichten tijdens het elfde Lichtervelds Ondernemers Treffen in OC De Schouw. Dat kon vorig jaar niet doorgaan wegens corona. Op het event zijn er twee gastsprekers: streekgenoot en comedian Hans Cools en detailhandelscoach Liederik Cordonni. (Levi Verbauwhede)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.