DURVEN houdt ludieke actie tegen busbeleid in Ruiselede

© RS
Redactie KW

Deze voormiddag hield politieke fractie DURVEN een originele en ludieke actie tegen het lokaal beleid omtrent de busverbindingen van De Lijn met aangrenzende gemeenten.

Aan het bushokje ‘De Wante’ bij het begin van de Kruiskerkestraat in Kruiskerke wachtten de manifestanten op ..Godot, op een busje. ‘Busje komt zo…maar niet naar Kruiskerke’, met vooraan een sip kijkende kerel in de outfit van De Lijn-bestuurder.

Charles Huysman vertolkt de grieven: ” We verzetten ons tegen de blinde besparingen van De Lijn en de lethargie van het gemeentebestuur. Vanaf vandaag is er geen schoolbus meer tussen Aalter en Ruiselede. Nog andere wankele verbindingen, ook voor het centrum en Doomkerke, maken het probleem voor de ouders van schoolgaande kinderen nog groter.”

“Het Ministerie van Mobiliteit heeft het principe van basisbereikbaarheid ingevoerd, zodat de gemeenten meer inspraak hebben in de uur-en dienstregeling. Lokale constructieve medewerking is mogelijk. Hier is dat dode letter: men kan niet, wil niet of weet überhaupt niet dat deze opportuniteit bestaat. We vragen met urgentie dat het openbaar vervoer georganiseerd wordt vanuit de gebruiker, samen met de gemeente en niet vanuit de algemene administratie van De Lijn”, aldus de spreekbuis van DURVEN.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier