Dries Delannoy (Open VLD) legt eed af als lid Bijzonder Comité voor Social Dienst

Dries Delannoy legde de eed af. © Bram Meeuw
Redactie KW

Eind mei gaf Pascal Lapanne te kennen zijn ontslag in te dienen als gemeenteraadslid omwille van gezondheidsredenen. Sinds de gemeenteraad van april werd hij tijdelijk vervangen door Sophie Gruwez. Nu Pascal definitief zijn ontslag indient, vervoegt Sophie Gruwez permanent de Open VLD-fractie en doet zij afstand van haar zitje binnen het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD). Ze zal daarin opgevolgd worden door Dries Delannoy (39).

Dries Delannoy nam in 2018 voor het eerst deel aan de lokale verkiezingen. Daarbij haalde hij een mooi aantal stemmen en kreeg hij ook de politieke microbe te pakken. Zo is Dries een gewezen Jong VLD’er en momenteel penningmeester binnen Open VLD Poperinge. Dries is heeft een beperking en is voorzitter van vzw Viva La Fiesta, dat financiële steun biedt aan het onderzoek van verschillende spierziekten en aan verenigingen die zich inzetten voor mensen met een fysieke beperking.

Hij woont in de Veurnestraat samen met zijn partner Kim Courtens van kapsalon Lui & Lei. “Met een correct engagement en een niet te versmaden doorzettingsvermogen wil hij Poperinge van de nodige dynamiek voorzien en dit op alle vlakken“, zegt Bram Meeuw, fractieleider van Open VLD in de Poperingse gemeenteraad. Wegens de coronamaatregelen legde Dries Delannoy de eed af op donderdag 8 juli in beperkte kring in de raadzaal. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier