Dries Dehaudt komt op bij CD&V in Izegem

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

CD&V Izegem heeft vijf nieuwe namen toegevoegd aan de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober van dit jaar. Een van hen is Dries Dehaudt.

“Met deze vijf gezichten geven we elke Izegemnaar de kans om zich in onze stad thuis te voelen. We gaan voluit voor diversiteit in alle betekenissen van het woord”, aldus lijsttrekker Ann Van Essche. De eerste opvallende naam is die van Dries Dehaudt (29). Hij werkt als coördinator van de vzw Moeders voor Vrede in Ieper en was jarenlang leider bij Chiro Sint-Jan in Kachtem. Daarnaast was hij betrokken bij de Jeugdraad, Kachtem Feest en De Bende van de Rostn. “In tijden van polarisatie wil ik samen met CD&V de weg van het midden bewandelen. Iets in je eigen stad in beweging zetten… Veel mooier kan een engagement niet worden”, aldus Dries.

Ook Jan Hoet (59) staat op de lijst. Hij is beroepsmatig actief als verpleger in AZ Delta in Roeselare. Zijn vrije tijd vult Jan met volksdans bij Die Boose en als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij ontdekt graag de wereld en brengt daarbij een bezoek aan gasten die hij ontvangt tijdens het Wereldfestival. Martha Rojas is afkomstig uit Colombia, is dierenarts, houdt van zwemmen, wandelen, koken en cultuur. Maria Rommel (54) baat samen met haar man Stefaan Busschaert een tuinaanlegbedrijf uit. Fietsen is een van haar hobby’s, net als de natuur. Tot slot is er Johny Waelkens (67). Als gepensioneerde trekt hij volop de kaart van het verenigingsleven.

(TD)