Drie nieuwe fietsporsches voor Wevelgem

© Foto SL
Redactie KW

Schepen Marie De Clerck (CD&V) kondigde de aankoop aan van drie nieuwe fietsporsches voor een totaalbedrag van 10.000 euro. Die nemen de plaats in van een auto en kunnen tien fietsen veilig stallen. Er staat er al eentje op de Grote Markt aan café De Mythe en eentje aan Café Alfa.

Binnenkort komt er dus zo’n fietsbergplaats aan de begraafplaats in de Menenstraat, eentje aan de loungebar N°21 en eentje aan het keramiekatelier KleiLeute in de Kortrijkstraat.

Bij die laatste heeft Marnix Vansteenkiste (sp.a) vragen, hoewel hij akkoord gaat met de aankoop heeft hij bedenkingen bij de motieven van de aanvrager. “Die man gebruikt die parkeerplaats al om zijn publiciteitsbord te plaatsen, met zo’n porsche wordt die parkeerplaats permanent ingenomen”, aldus raadslid Vansteenkiste.

“Als we zien dat er geen of weinig fietsen staan, kunnen we die mobiele fietsporsche elders plaatsen”, antwoordt schepen De Clerck. “Het lijkt me dat jullie dit al vooraf kunnen vaststellen, of er al dan niet een fietsbergplaats nodig is.”

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier