Drie Hertsbergse dames op lijst N-VA

De drie Hertsbergse dames die straks op de N-VA-lijst staan: Barbara Neirinck, Elke Robberechts en Ann Vander Bauwede. © PH
Redactie KW

N-VA Oostkamp pakt uit met drie nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Een vaste waarde en twee nieuwkomers, maar alle drie “sterke madammen” uit Hertsberge.

“Sterke N-VA-madammen voor Hertsberge”, vertelt een trotse Patrick De Groote, die enkele maanden geleden besloot om zijn politieke carrière te beëindigen maar de partij blijft steunen, onder meer als communicatieverantwoordelijke. “N-VA kan voor Hertsberge gedreven mensen op de lijst zetten. Mensen die met hun beide voeten in het dagelijkse leven staan en bereid zijn te zetelen als ze verkozen worden. Ann Vander Bauwede heeft als gemeenteraadslid al zes jaar ervaring. Ze geeft les in Spermalie – vzw De Kade, is actief lid van tennisclub Orscamp, heemkundige kring Hertsberge, de Hertenschutters en zoveel meer verenigingen, een bezige bij dus.”

Twee nieuwkomers

“Nieuwkomers zijn Elke Robberechts en Barbara Neirinck. Elke woont al 15 jaar in Oostkamp. Samen met haar man Dominique Vandoorne en hun kinderen Wolf en Parel woont ze nu in Hertsberge. Elke en Dominique baten de alom bekende zaak De Zonnebloem uit in het centrum van Moerbrugge. Barbara Neirinck is gehuwd met Wim Van Acker en samen hebben ze vier kinderen. Barbara heeft een goede kijk op het dorpsleven, in de warme bakkerij in het centrum van Hertsberge heeft ze dagelijks contact met de bevolking.”

“N-VA kijkt met aandacht naar de aangekondigde vernieuwing van Hertsberge-centrum. Een actiepunt van N-VA trouwens. We hopen dat het deze keer geen loze beloftes van de meerderheid worden zoals vlak voor de vorige verkiezingen. De N-VA-dames zijn er klaar voor”, aldus ex-senator Patrick De Groote. “Binnenkort lossen we nog de namen van enkele bekende jonge krachten uit Oostkamp en Waardamme die met ons willen meegaan.”

(PH)