Dossier nieuwe gemeenteschool Heestert zit op schema

Het huidige, oude, schooltje, dat moet plaats maken voor de uitbreiding van WZC Marialove. © GVH
Redactie KW

Op de zitting van de Zwevegemse gemeenteraad vroeg CD&V-raadslid Raf Deprez naar een stand van zaken omtrent het dossier rond de nieuwbouw van de nieuwe gemeenteschool in Heestert.

Het raadslid stelde dat door de vorige bestuursploeg, in 2010, een subsidieaanvraag werd ingediend voor de bouw van een nieuwe school. Het dossier werd eind 2010 op de wachtlijst gezet om in 2017 in aanmerking te komen voor een principieel akkoord. “Sinds de onderwijscommissie van maart dit jaar, hebben we niks meer gehoord rond dit project. We zijn ook verbaasd dat de plannen nu niet aan de gemeenteraad voorgelegd worden, want tegen 15 september moet het dossier ingediend zijn.”, stelde Raf Deprez. Hij had dan ook graag enige duidelijkheid gehad rond dit dossier.

Onderwijsschepen Rollez zei dat men per mail een akkoord heeft met de eigenaars van de huidige schoolgebouwen in de Gauwelstraat, om de huur te verlengen met 24 maand. De schepen gaf wel toe dat dit akkoord nog niet per brief bevestigd werd.

Verder stelde hij dat de ontwerpers met de plannen klaar zijn en men nu o.a. bezig is met het bepalen van de technische vereisten in overleg met de bevoegde diensten. “Het bouwdossier zal in de eerste week van september voorgesteld worden aan de Gemeenteraadscommissie om dan op 25 september voorgelegd te worden aan de gemeenteraad zelf. Tegen 15 september wordt het aanbestedingsdossier ingediend bij Agion in functie van subsidiëring door de Vlaamse Overheid, weliswaar onder voorbehoud van goedkeuring in de raad.”

Wat de mobiliteit betreft kon de schepen melden dat er nog niets beslist werd, maar men wil werken rond een verkeersarme omgeving. In oktober zou men daaromtrent een traject opzetten.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier