Dossier kleigroeve in Bellegem-Rollegem zit vast bij Vlaamse regering

De Klijtberg zou worden ontging door Wienerberger. © Foto a-AXV
Redactie KW

Tijdens de spreekrechtronde voor de gemeenteraad van Kortrijk ging het over de geplande kleigroeve.

De nv Wienerberger wil de Klijtberg op de grens van Rollegem met Bellegem ontginnen, goed voor 1,2 miljoen kubieke meter klei. Daniël Mylle van actiecomité Klijtberg vroeg zich af hoe het gesteld stond met de vorderingen binnen het dossier. “In augustus 2013 werd er akkoord gegaan dat de nv Wienerberger alle betrokken partijen op de hoogte zou blijven houden. Maar we zijn meer dan anderhalf jaar verder en tot nu toe kregen we niet één keer uitleg…”

Schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn (SP.A). “Op 8 augustus 2013 werd overeengekomen dat er binnen twee jaar duidelijkheid moest zijn. Er moest ook een rapport worden opgesteld over de haalbaarheid over een laad- en loszone aan de E403, waarbij er een transportband van de kleigroeve naar de snelweg loopt.”

Tijd dringt

“Het voorlopige rapport werd begin dit jaar voorgesteld. Momenteel ligt het dossier bij het Vlaams gewest, op het kabinet van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Pas als we vanuit dat kabinet nieuws krijgen, zullen we op onze beurt toelichting kunnen geven aan bijvoorbeeld het actiecomité. Maar we beseffen dat de tijd begint te dringen.” (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.