Dorpskernvernieuwing Boezinge loopt vertraging op

De werken in Boezinge zouden op 2 november starten. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op 2 november zouden de nutswerken in Boezinge eindelijk beginnen. Oppositiepartij CD&V vroeg op de Ieperse gemeenteraad waarom dat zo lang moest duren. “De goedkeuring van de omgevingsvergunning liet langer op zich wachten dan verwacht”, antwoordde schepen Ives Goudeseune.

Volgens Miguel Gheysens (CD&V) zijn de inwoners van Boezinge misnoegd. “Het meest besproken onderwerp van het dorp, de herinrichting van de dorpskern, wil nog altijd niet aanvatten. En ook wij staan verstomd als we horen dat het bestek dat goedgekeurd werd in de gemeenteraad van december 2020, nog altijd niet uitgeschreven werd. We vernamen zelfs dat het terugkeert naar de gemeenteraad. Waarom komt dit terug naar de gemeenteraad en waar moest dit zolang duren? Zal het voorziene budget voor de werken voldoende zijn nu we ook in andere dossiers te maken krijgen met nooit geziene prijsstijgingen?”

Omgevingsvergunning

Schepen van Openbaar Domein Ives Goudeseune (Vooruit) antwoordde dat de omgevingsvergunningsaanvraag tot twee keer toe onvolledig werd verklaard en dat ze daardoor pas op 17 augustus werd goedgekeurd. “Het bestek werd definitief op punt gezet na het bekomen van de omgevingsvergunning, maar dat heeft dus 1 jaar en 2 maanden geduurd, terwijl het in onze planning werd ingeschat op rond april 2021”, aldus Goudeseune. “Een aanpassing in het plan gaat over het keerpunt om onteigening bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) te vermijden. Op die manier is er geen aanpassing van huidige rooilijn nodig. Een aanpassing was er ook in functie van een bushalte op aangeven van CD&V.”

Bewonersvergadering

De Watergroep is de pilootaannemer aangezien zij de grootste werken moeten uitvoeren. De aannemer van de Watergroep heeft op 27 september een signalisatievergunning aangevraagd om op 2 november met de werken te starten. “Deze werken zullen slechts beperkte verkeershinder veroorzaken”, zegt Ives Goudeseune. “Op 29 september kregen we van de Watergroep hun studie voorgelegd met een aanvraag tot machtiging voor uitvoeren van de werken. Deze plannen lieten erg lang op zich wachten, niettegenstaande onze diensten er geregeld op hebben aangedrongen. Wat betreft de communicatie naar de bewoners toe wordt er in de loop van deze week (week van 4 oktober, red.) een brief verdeeld. Vroeger kon niet omwille van het ontbreken van de nodige feedback van de Watergroep. Eenmaal de aannemer is gegund zal nog een bewonersvergadering georganiseerd worden. Wat de budgetten betreft zullen we de inschrijvingen moeten afwachten. We kunnen niet in een glazen bol kijken.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier