Dirk Vermeulen gaat, Dries Decorte komt

De goed gekende fotograaf Dries Decorte uit Alveringem neemt de plaats van Dirk Vermeulen in voor CD&V op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. © (Foto Dries Decorte)
Redactie KW

Huidig eerste schepen Dirk Vermeulen (CD&V) neemt – zoals enigszins verwacht – niet meer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dries Decorte uit Alveringem neemt zijn plaats in.

Het zat er aan te komen dat huidig schepen Dirk Vermeulen de eer aan zichzelf zou houden en niet meer aan de verkiezingen deelneemt. “Dit is persoonlijk en ik wil er verder niet over uitweiden”, schrijft Dirk Vermeulen in een persbericht.

De plotse lege plaats op hun anders volledige lijst, zo kort voor de verkiezingen, is niet uitgedraaid op een groot probleem voor CD&V. Dries Decorte werd bereid gevonden om op 14 oktober de plaats van Dirk Vermeulen in te nemen.

Zoon gedeputeerde

Partijgenoot schepen Blanckaert reageert: “Onze partij was uiteraard iets vroeger op de hoogte dan de media van het feit dat hij vanaf 1 januari 2019 niet meer aan politiek wenst te doen en dat gaf ons een klein beetje tijd om een vervanger te zoeken én te vinden. We zijn trots van te kunnen zeggen dat het Alveringemnaar Dries Decorte is. Dries is de zoon van CD&V gedeputeerde Guido Decorte. Dries is beroepsfotograaf en door zijn job erg goed gekend in Alveringem. Dirk zal nog toch het einde van het jaar zijn huidig schepenambt uitoefenen. Eind goed, al goed dus voor CD&V Alveringem”, stelt schepen Blanckaert.

(AB – Foto Dries Decorte)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.