Dirk De fauw trekt in 2012 de Brugse CD&V-lijst

Redactie KW

Huidig West-Vlaamse gedeputeerde Dirk De fauw trekt bij de gemeenteraadverkiezingen in 2012 de Brugse CD&V-lijst. Uittredend burgemeester Patrick Moenaert gaat de lijst duwen. Dat heeft het partijbestuur unaniem beslist. Hij is van plan om als gemeenteraadslid te zetelen.

CD&V is in Brugge de eerste partij die officieel zijn lijsttrekker bekendmaakt. “Na de verkiezingen van 2006 heeft Moenaert gezegd dat hij aan zijn laatste legislatuur bezig was”, zegt voorzitster Minou Esquenet van CD&V Brugge. “Na deze bekendmaking zijn we op zoek gegaan naar een opvolger. De fauw heeft het lijsttrekkerschap aanvaard.”

De 53-jarige De fauw werd in 1983 gemeenteraadslid in Brugge. Na een oppositiekuur werd hij schepen van openbare werken. Daarna maakte hij de overstap naar het West-Vlaamse provinciebestuur, waar hij gedeputeerde voor Welzijn werd. “Ik wilde niet met een verdeelde partij naar de kiezer stappen”, zegt De fauw. “Ik ben blij dat we door het lijstduwerschap van Moenaert de zogenaamde burgemeestersbonus niet zullen verliezen. We willen in 2012 ons zetelaantal behouden. Het spreekt voor zich dat ik de volgende maanden het beleid in Brugge van iets nabijer zal volgen, maar ik blijf me daarnaast ten volle inzetten voor de provincie.”

De 61-jarige Moenaert overliep zaterdag ook een heel lijstje van dossiers die hij nog wil afwerken. “Ik heb nog een 600-tal dagen te gaan”, besloot hij. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.