Directeur verlaat Wingense wijkscholen om parlementsmedewerker te worden

Als een op en top geëngageerd schoolhoofd ging directeur Stijn Verkinderen enkele maanden geleden voorop om de kinderen van de Wildenburgschool veilig te laten oversteken tijdens de heraanleg van de Beernemsteenweg. © (Foto TVW)
Tom Van Houtte

Stijn Verkinderen, directeur van de Wingense wijkscholen Wildenburg, Sint-Jan en Sint-Elooi, gaat voor het nieuwe Vlaams Parlementslid Brecht Warnez (CD&V), de opvolger van Hilde Crevits, werken.

“Deze stap is ook voor mij een verrassing. Ik was niet op zoek naar een nieuwe uitdaging, want ik heb het hier na dertien jaar nog altijd erg naar mijn zin als schoolhoofd”, zegt Stijn. Onder zijn bewind werden de schoolgebouwen van Wildenburg en Sint-Jan enkele jaren gelden volledig vernieuwd.

Maar aan de Brusselse lokroep kon hij niet weerstaan. “Ik heb het onderwijsbeleid altijd van nabij opgevolgd. Brecht zocht als opvolger in de commissie onderwijs iemand die die specifieke dossiers kan behartigen en kwam zo hij bij mij uit.”

Meester van Brecht(je)

Ergens logisch, want als stagiair gaf Stijn nog les aan Brecht. “Dat was in het tweede leerjaar van de Centrumschool, waar ik hem de tafels van vermenigvuldiging aanleerde. Het is helemaal goed gekomen met dat rekenen”, zegt Stijn lachend.

Hij blijft nog tot de kerstvakantie op post. “Ik ben het schoolbestuur dankbaar voor de detachering.” Als zijn opdracht er opzit in Brussel, kan hij nog terug naar de Wingense scholen. Zijn opvolger of opvolgster in de drie Wingense wijkscholen is op dit moment nog niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier