Directeur Binnenlandse Zaken komt op voor N-VA Menen

Ynvild Ingels bij minister Jan Jambon. © GF
Redactie KW

Yngvild Ingels is een van de drie nieuwe namen die N-VA Menen voorstelt voor de gemeenteraadsverkiezingen.

N-VA Menen maakt drie nieuwe namen bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen. De eerste twee zijn gemeenteraadslid Nik De Clercq en OCMW-raadslid Ann Roose. “Nik en Ann zullen nieuwkomer Yngvild Ingels introduceren in het lokale beleid en ondersteunen haar visie op een kordaat veiligheidsbeleid”, aldus een persmededeling.

“Veiligheid is en blijft een speerpunt voor N-VA. Een inwoner moet zich veilig voelen. Kies voor bestuur met een gecoördineerde preventieve en doeltreffende reactieve aanpak”, klinkt het.

Yngvild Ingels, afkomstig uit Lauwe, is de dochter van Eric Ingels, oud VU-kandidaat. Na een aantal omzwervingen woont ze sinds 2012 weer in Lauwe. Ze studeerde sociologie aan de Universiteit Gent. In 2014 waagde ze de sprong naar het kabinet van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Eerst als adviseur crisismanagement, later als adjunct-kabinetschef voor de cel Binnenlandse Zaken.

De laatste jaren is ze voornamelijk bezig met privéveiligheid, identiteitsfraude, bestuurlijke handhaving en de ontwikkeling van tools zoals de app 112 en BE-Alert. Ze is ook regeringscommissaris voor Astrid nv, die verantwoordelijk is voor de communicatie tussen hulp- en veiligheidsdiensten.

“Ik wil iets terugdoen en mijn ervaring ter beschikking stellen voor een warm en veilig Menen. Bij de N-VA-ploeg van Menen voelt het een beetje als thuiskomen. Het is een blij weerzien met oude bekenden”, aldus Yngvild Ingels.