Diksmuidse oppositie stapt naar de Raad van State

Op de gemeenteraad van 14 januari werden de schepenen verkozen. Boven v.l.n.r.: rij: Marc De Keyrel, Martin Obin, Gaby Verstraete en Jan Van Acker. Onder v.l.n.r.: Marc Deprez, burgemeester Lies Laridon en gemeenteraadsvoorzitter Katleen Winne. (foto MVO)
Redactie KW

De Diksmuidse politieke partijen SP.A-Open, N-VA en Groen dienden donerdag officieel een verzoekschrift in tot nietigverklaring van de benoeming van burgemeester en schepenen.

Alles draait rond twee al dan niet getekende voordrachtaktes. Het was N-VA-fractievoorzitter Koen Coupillie die tijdens de installatievergadering de kat de bel aan bond. Ook tijdens de eerste gemeenteraad na de installatie bleef de meerderheid op de vlakte. Via geheime stemming werden toen toch de schepenen aangesteld, maar de oppositie kondigde meteen aan dat ze naar de Raad van State zou trekken tegen de benoeming van de burgemeester en naar de Raad voor Verkiezingsbetwistingen tegen de benoeming van de schepenen, de voorzitter van de gemeenteraad en de voorzitter van het Bijzonder Comité.

Donderdag werden die verzoekschriften ook daadwerkelijk ingediend. De uitspraak van de Raad van State wordt verwacht in mei 2019, die van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen in april. In dat laatste geval is er nog een beroepsmogelijkheid bij de Raad van State, die dan wellicht in juli kan oordelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier