Dienstenchequebedrijf Izegem gaat op in Diensten aan Huis uit Brugge

Nico Daenens, zaakvoerder van Diensten aan Huis en Frank Duhamel, voorzitter van de raad van bestuur van DCi. (Foto PVH)
Redactie KW

Het Dienstenchequebedrijf Izegem, kortweg DCi, werkt vanaf 1 april onder de vleugels van Diensten aan huis uit Brugge. De naam verdwijnt, maar zowel voor personeel als klanten verandert er niks.

DCi stelt 163 mensen te werk en heeft een duizendtal klanten in Izegem en omgeving. “Door de recente nieuwe regelgevingen in de sector is het echter moeilijk om rendabel te blijven”, aldus Frank Duhamel (SP.A), voorzitter van de raad van bestuur van DCi. “Tot nu toe hebben we elk jaar positieve cijfers kunnen voorleggen, maar 2014 zou voor het eerst met verlies afgesloten worden.”

Daarom zocht DCi een betrouwbare overnemer. “En die vonden we in Diensten aan Huis uit Brugge. Voor de klanten verandert er niks en ook voor het personeel blijft alles zo goed als bij het oude. Er is een klein loonverschil, maar dat wordt de komende vijf jaar bijgepast door een nieuw sociaal fonds DCi.

De naam DCi verdwijnt vanaf 1 april. “DCi is een sterk merk”, zegt Nico Daenens, zaakvoerder van Diensten aan Huis. “Maar om verwarring te vermijden zal ook in Izegem onder onze naam gewerkt worden. We zijn al actief in Ingelmunster en Roeselare, de stap naar Izegem was een logisch gevolg.”

Diensten aan Huis stelt momenteel 1.750 mensen te werk. Daar komen straks 163 krachten bij.

(PVH)

Lees hier ook over in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.