Derde veld voor Dosko Beveren – dat jeugdwerking verder ziet groeien en bloeien – is niet voor deze beleidsperiode

Wouter Vander Stricht

Raadslid Dieter Carron wilde van schepen José Debels weten wanneer het beloofde derde voetbalveld voor Dosko Beveren er zou komen. De schepen wees erop dat de club destijds zelf de keuze had gemaakt om terrein 2 in kunstgras te laten aanleggen en niet meteen voor een derde terrein te gaan. Het derde veld staat niet voor deze beleidsperiode – dus niet voor 2024 – op de agenda.

Dieter Carron (N-VA), zelf bestuurslid bij voetbalclub Dosko Beveren, wilde weten hoe het staat met de plannen voor een derde voetbalterrein voor zijn club. “Dosko Beveren kreeg begin 2021 het resultaat van een audit en kreeg van Voetbal Vlaanderen drie sterren voor hun jeugdopleiding. Dit betekent dat de jeugdploegen van Dosko Beveren vanaf volgend seizoen interprovinciaal voetbal kunnen spelen. Dit is het hoogste niveau onder de eliteploegen en ook het niveau waar de jeugd van SK Roeselare-Daisel momenteel speelt. Dosko verwacht door deze erkenning en het hogere niveau ook een instroom van nieuwe spelers. Zelfs zonder deze instroom kampt Dosko al jaren met plaatsgebrek en is er dringend een extra veld nodig. Er was al sprake van een derde veld in 2017 en er werd destijds ook al grond voor het derde veld voorzien. Momenteel wordt deze grond gebruikt voor het uitdrogen van het slib dat uit de waterput gebaggerd werd. Ik wil graag informeren of de grond nog steeds voor Dosko gereserveerd is? Hoe lang duurt het alvorens de grond opnieuw kan aangewend worden na het drogen van het slib? En kan er al een planning meegedeeld worden waarop dit derde veld beschikbaar zou kunnen zijn?”

Niet in meerjarenplanning

Schepen José Debels (CD&V): “De groei van het aantal spelers bij Dosko is ons bekend en ook proficiat aan de club voor het behalen van de het nieuwe label. De accommodatie in Beveren kreeg vorig jaar nog extra kleedkamers en sanitair. Dosko Beveren kreeg ook als eerste een nieuw kunstgrasveld. De club opteerde dat niet te doen op de nieuwe grond, maar op terrein 2. Daarmee werd de aanleg van een derde veld enkele jaren vooruit geschoven. De zone blijft wel eigendom van de stad, het slib ligt er inderdaad te drogen. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden wanneer we dat kunnen wegvoeren. Een derde veld is niet voorzien in deze meerjarenplanning voor deze beleidsperiode.”

Dieter Carron: “De gesprekken dateren van 2017, er was toen sprake van vijf of zes jaar naar een beslissing toe. Dat is niet meer zover. Bij Dosko is het momenteel moeilijk om de trainingsmomenten in te plannen. Een oplossing op langere termijn is zeker aangewezen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.