De Kerstman voert actie voor zijn pensioen in Kortrijk

© KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdag maakten enkele Kerstmannen Kortrijk onveilig om handtekeningen op te halen voor de burgerwet die ijvert voor een minimumpensioen van 1.500 netto.

De Kerstman is volgens PVDA de meest bekende gepensioneerde in de wereld die moet bijklussen om het einde van de maand te halen. “Het is dan ook meer dan logisch dat ook hij mee actie voert voor een leefbaar minimumpensioen in België”, zegt Jouwe Vanhoutteghem, voorzitter van PVDA Kortrijk. Sinds mei 2019 kunnen burgers zelf een wetsvoorstel indienen. De PVDA deed dit voor het eerst.

“Ons doel: met 250.000 mensen het wetsvoorstel ondertekenen. In het hele land ondersteunen ondertussen al bijna 120.000 mensen dit initiatief. Een minimumpensioen van 1.500 euro netto voor iemand die zijn of haar hele leven heeft gewerkt is geen overbodige luxe, maar een minimum om waardig te kunnen leven. Onze pensioenen behoren tot de laagste van Europa, terwijl ministers meer dan 4.000 euro pensioen krijgen. Zo kan het niet verder.” Daarom voerde PVDA acties in Kortrijk, Brugge en Oostende.

(PVH/foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier