‘De Doenders’ van Open Vld West-Vlaanderen

Jeroen D'Hulster Medewerker KW

Tijdens een showavond koos Open Vld West-Vlaanderen de hoofdrolspelers voor de fictiereeks ‘De Doenders’ die vanaf 15 mei zal te zien zijn op www.dedoenders.be. ‘De Doenders’ kadert in de verkiezingscampagne van Open Vld West-Vlaanderen.

De fictiereeks De Doenders moet een ode worden aan de West-Vlaamse ‘doeners’. “Doeners zijn mensen die opstaan met de zon en gaan slapen met de maan, mensen die net als Open Vld West-Vlaanderen het verschil maken en willen blijven maken, in grote en kleine dingen”, luidt het bij de partij.

Blauwe buzzer

De afgelopen weken meldden zich meer dan 240 ‘doenders’ die één van de hoofdrollen wilden wegkapen in de fictiereeks. Er werd hieruit een selectie van de 20 meest sprekende ‘doenders’ gemaakt. Tijdens een show in de Kortrijkse concertstudio mochten deze 20 kandidaten zichzelf voorstellen aan de hand van een zelf gekozen voorwerp dat bij hen paste of hen typeerde. Na hun voorstelling moesten ze aan de hand van een rollenspel met één van de juryleden een improvisatiestukje brengen.

De show werd gepresenteerd door Manu Vanderjeugd van Geronimo. De jury bestond uit Francesco Vanderjeugd uit Staden, Emmily Talpe uit Ieper, Vincent Van Quickenborne uit Kortrijk, Mercedes Van Volcem uit Brugge en Bart Tommelein uit Oostende. Tijdens de show konden de juryleden met de ‘blauwe buzzer’ een kandidaat rechtstreeks kiezen als hoofdrolspeler. Dit gebeurde al bij de eerste kandidate schoonheidsspecialiste Gretchen Laloo (46) uit Brugge want Francesco Vanderjeugd duwde al op de ‘blauwe buzzer’.

Mercedes Van Volcem liet schooldirectrice Oiheba Bensaâd (42) uit Brugge onmiddellijk door. Vincent Van Quickenborne klopte vervolgens af voor brandweerman Tijs Callebert (46) uit Wervik. “Brandweerlui verdienen enorm veel respect”, zei de Kortrijkse burgemeester die nog eens de buzzer gebruikte tijdens de improvisatieproef van de Kortrijkse tattooeur Mike Lefebvre (45). De blauwe buzzer werd tenslotte voor de vijfde keer gebruikt door Emmily Talpe voor haar stadsgenote en uitbater van Spar Ieper Sarah Bouton (35).

Wild Card

Voor de jury zich terugtrok bleek er nog een Wild Card te zijn. Alexander De Croo had achteraan in de zaal zitten meekijken om ook één van de hoofdrolspelers te kiezen. Elien Colpaert (31) uit Tielt was dolgelukkig toen zij hoorde dat ze door hem gekozen werd.

De jury besliste uiteindelijk nog dat ook Carmen Vannes (62) uit Oostende, Karim Mameche (36) uit Ledegem en Ann Coulier (58) uit Lombardsijde een hoofdrol krijgen. De andere kandidaten mogen ook meespelen in de fictiereeks, maar krijgen geen hoofdrol.

Het zijn barbier Kevin Vanrobaeys (37) uit Ieper, Ondernemer van het jaar Gunther Ghysels (26) uit Kortrijk, chocolatier Willy Desmet (58) uit Ingooigem, dierenartsassistente Astrid Depuydt (22) uit Ieper, zaakvoerder van een café Anne-Mieke Borra (58) uit Houthulst, ‘CIO’ Tom Steyaert (50) uit Tielt, verpleegkundige Mieke Vandenbroucke (40) uit Wevelgem, technieker Badu Kwame Owusu (36) uit Oostende, musicalster Thibault Gellinck (17) uit Staden die niet aanwezig kon zijn op de showavond, gepensioneerde stadsgids Gilbert Dewitte (70) uit Kuurne en vrijwilliger Wilfried Tilleman (60) uit Ichtegem.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier