De Ark in Ardooie steeds populairder (maar ook verouderd qua materiaal volgens oppositie)

Bert Vanden Berghe

Op de gemeenteraad bleek dat de evenementenhal regelmatig gebruikt wordt, maar Kimara Goethals (SamenPlus) merkte op dat het materiaal dringend aan vernieuwing toe is.

Uit de jaarrekening, resultatenrekening en activiteitenverslag van 2014 bleek dat De Ark zo’n 48 keer gebruikt wordt voor festiviteiten. Ook de sportdienst doet het goed, enkel de bolletra zag haar ledenaantal zakken tot 11. Dankzij onder meer de gemeentelijke bijdrage, viel er een winst van iets meer dan 45.000 euro te noteren, in vergelijking met het verlies vroeger. Er was 10.453 euro meer omzet aan drank en ook de kosten van gas en elektriciteit daalden door de zachte winter en een beter contract met de energieleverancier.

Kimara Goethals (SamenPlus) had een uitgebreid betoog klaar over het materiaal van de aansluitende sporthal. “Sommige materialen dateren nog van 1978. Er is een flinke investering nodig. Chantal Vande Vyvere (Groep 82) merkte op dat die investeringen op stapel staan. “Dit jaar wordt er nog 12.500 euro voor uitgetrokken.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier