Davy Demets legt eed af als schepen in Anzegem

Gemeenteraadslid Davy Demets (INZET) legde op dinsdag 11 juni de eed af als schepen tijdens de gemeenteraad van Anzegem. Hij zal huidig schepen Jeremie Vaneeckhout (INZET) van omgeving, natuur en klimaat, gezondheid en geluk maar ook senioren en gezin vervangen. Jeremie neemt een stapje terug sinds hij bij de recente Vlaamse verkiezingen verkozen werd tot parlementslid. Voor Demets is het alvast een nieuw avontuur dat hij met plezier tegemoet ziet.

Na 6 jaar als gemeenteraadslid, eerst voor Eendracht en sinds vorig jaar voor INZET, wordt Davy Demets nu ook schepen. © XC

Tijdens de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen werd al gezegd dat Jeremie Vaneeckhout zijn mandaat als schepen zou opnemen tot hij verkozen wordt op Vlaams niveau. “Ik vind dat Anzegem een schepen verdient die voldoende tijd kan wijden aan zijn mandaat. Daarom geef ik nu ook mijn zetel door aan Davy Demets. Ik heb in hem iemand gevonden die net als ik samen aan de kar van INZET trekt. We begrijpen elkaar heel goed”, vertelt Jeremie Vaneeckhout. Zelf zal hij naar eigen zeggen als gemeenteraadslid de gang van zaken nauw en kritisch in de gaten houden.

Voor Davy Demets begint een nieuw spannend avontuur in het college van burgemeester en schepenen. Hij is al 6 jaar gemeenteraadslid, eerst voor Eendracht, de partij van oud-burgemeester Victor Gerniers, maar hij maakte vorig jaar de overstap naar INZET. “Het is een voorrecht om na iets meer dan zes jaar in de politiek te hebben gezeten een stap hogerop te mogen zetten. Ik kijk er naar uit. Ik heb vooral van Jeremie geleerd om rustig te blijven en te luisteren. Natuurlijk moeten we kopen doorhakken, maar vooral de rust bewaren en luisteren. Om zo tot een besluit te komen waar ieder zich in kan vinden”, aldus Davy.

Verder vindt hij het belangrijk om de armoede in Anzegem terug te dringen. “Vanuit mijn specifieke bevoegdheden vind ik het ook belangrijk om de open ruimtes die we hebben in Anzegem te benutten in samenspraak met landbouw en industrie. We moeten ook blijven voorzien in betaalbare woningen“, vult Demets aan. Maar ook geluk mag niet onderschat worden en dat hoeft niet eens geld te kosten volgens de kersverse schepen.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.