Crombez trekt sp.a lijst voor de Kamer, Annick Lambrecht op eerste plaats voor Vlaams Parlement

Annick Lambrecht © BELGA
Redactie KW

Woensdagavond hebben de West-Vlaamse socialisten de koppen van de lijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement goedgekeurd. Er staan 7 nieuwe kandidaten in de ‘top 10’ – de 4 trekkers en de 1ste opvolger per lijst, zo zegt nationaal voorzitter John Crombez.

“In deze snel veranderende tijden zijn mensen weer op zoek naar zekerheid. Daar is een sterke socialistische partij voor nodig. Daarom kiezen we resoluut voor de combinatie van ervaring en nieuwe gezichten”, vertelt John Crombez.

“De enige weg is 100% vooruit”, zegt ook provinciaal voorzitter Jurgen Vanlerberghe. “Met deze lijstvorming bewijst sp.adat ze nieuwe gemotiveerde en gedreven mensen, die de laatste jaren gegroeid zijn binnen de partij, de kans geeft om mee aan politiek te doen. Zowel voor de Kamer als voor het Vlaams parlement omringen we die nieuwe krachten met de nodige ervaring.”

Nationaal voorzitter John Crombez (45) zal in mei ’19 de sp.a-lijst voor de Kamer trekken. Op dezelfde lijst staan op verkiesbare plaatsen 3 nieuwe beloftevolle krachten: Melissa Depraetere (26) uit Harelbeke is de defensiespecialist van de partij en staat op 2. Bieke Moerman (28) uit Diksmuide is criminologe en staat op plaats 3. Op de strijdplaats 4 vinden we Mathijs Goderis (30) uit Brugge. Goderis is socioloog.

Voor het Vlaamse parlement zal Annick Lambrecht (48) de lijst trekken. Lambrecht was in het verleden schepen in Brugge en zetelt op dit moment in de Kamer. De voorbije jaren trok ze de aandacht met haar pleidooi voor een eerlijke en duurzame vleesindustrie en voerde ze de strijd op tegen de schuld-industrie die volgens haar meer en meer mensen in de miserie duwt.

Lambrecht: “Maar de Vlaamse materies, met onder meer sport, onderwijs, milieu en ruimtelijke ordening liggen meer in de lijn van wat ik als schepen al deed in Brugge. Ik ben blij en enorm trots dat ik deze gemotiveerde ploeg in West-Vlaanderen mee mag aanvoeren.”

Op de tweede plaats voor het Vlaams Parlement vinden we Steve Vandenberghe (47). Met zijn ervaring als burgemeester in Bredene en Vlaams parlementslid is hij de ideale sterkhouder. Talentvolle jongeren nemen de twee volgende plaatsen in. Maxim Veys (31), gemeenteraadslid en voorzitter van een sociale huisvestingsmaatschappij in Kortrijk, staat op de derde plaats. Dries Couckuyt (30) uittredend OCMW-voorzitter van Ingelmunster, vervolledigt de top 4 voor het Vlaams parlement.

Ook de eerste opvolger voor beide lijsten is bekend. Eerste opvolger voor de Kamer is Vicky Reynaert (33) uit Beernem. Vicky is specialiste Europese politiek. Tweede opvolger is Aaron Ooms. De eerste opvolger voor het Vlaams parlement is Simon Bekaert (41) – advocaat en uittredend schepen in Tielt.

(Bron: persbericht)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten