Coronavirus zorgt voor vertragingen, uitstel en minder inkomsten in Deerlijk

Het goedkeuren van de voorwaarden voor de aanbesteding van de uitbating van het cafetaria op het Gaverdomein liep door de corona vertraging op. © MVD
Redactie KW

Tijdens de virtuele gemeenteraadszitting in Deerlijk van donderdagavond gaven burgemeester Claude Croes en diensthoofd Tine Degloire toelichting over het impact van de coronacrisis.

De aanleg van het kruispunt op de Belgiek, de voetpaden in de Koningswijk en de Bottenhoek liepen net als het groenonderhoud door WAAK vertraging op. De opening van het zwembad Anzegem-Deerlijk werd uitgesteld.

De acties ‘Deerlijk helpt’ en ‘Deerlijk belt’ werden georganiseerd. In het onderwijs werd noodopvang georganiseerd. Er kwamen 202 mensen naar de triagepost. In Deerlijk waren er tot 29 april 66 bevestigde coronabesmettingen. In het woonzorgcentrum werden alle bewoners en personeelsleden getest. De politiezone stelde 70 processen-verbaal van inbreuken op de maatregelen op.

Door de corona werden de criteria voor de aanbesteding van het cafetaria in de stallingen op het Gaverdomein pas donderdagavond goedgekeurd. Er zijn voor diverse zaken minder inkomsten te verwachten (huur, drankverbruik, personenbelastingen, retributie blauwe zone) en er zijn meer uitgaven door o.m. aankoop van ontsmettingszaken.

(MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.