Controversieel gemeenteraadslid uit Kortrijk past voor verkiezingen

Steve Vanneste in de gemeenteraad. © GF
Redactie KW

Twee dagen nadat een racistisch filmpje van hem opdook, reageert Steve Vanneste op de heisa. “Ik heb me verkeerd gedragen, wens me te verontschuldigen en zal niet deelnemen aan de komende verkiezingen”, klinkt het.

Steve Vanneste zetelt als onafhankelijk gemeenteraadslid in Kortrijk en kreeg normaal de derde plaats op de lijst van Vlaams Belang voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Ik heb mij verkeerd gedragen en wil niet dat wie dan ook hiervan slachtoffer wordt. Daarom zal ik niet deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik wens mij te verontschuldigen bij de betrokken partijen die ondanks de overlast niet op zo’n manier aangepakt dienden te worden. Dat verdienden zij niet”, reageert Steve Vanneste.

Situationele voorgeschiedenis

“Ik betreur dat de pers in verregaande mate mijn persoonlijke privacy en integriteit heeft geschonden. In belangrijke dossiers werd mijn stem nooit gehoord. Dit persoonlijk dieptepunt werd dan wel weer uitvergroot. Het effect op mijn leven en dat van mijn vriendin is verwoestend. Zeker omdat men de situationele voorgeschiedenis niet heeft onderzocht”, klinkt het.

“Ik vraag alle partijen om terughoudendheid aan de dag te leggen en mijn persoonlijke levenssfeer te respecteren”, aldus nog Steve Vanneste die op vrijdag 10 augustus in Ieper voor de raadkamer moet verschijnen in verband met een andere klacht. Hij zou een half jaar geleden in de Meensestraat in Ieper betrokken zijn geweest in een vechtpartij. Bewakingscamera’s hebben toen alles geregistreerd.

Vlaams Belang begrijpt de beslissing van Steve Vanneste om zich niet langer verkiesbaar te stellen. “De zaak is daarmee voor de partij gesloten. Wij vragen ook alle partijen om de rust en sereniteit in het persoonlijk leven van Steve te laten terugkeren”, aldus Vlaams Belang Kortrijk.