Concessie Astridpark nog altijd niet toegewezen door ‘geklungel van het hoogste niveau’

Redactie KW

De gemeenteraad van De Haan stond donderdagavond vooral in het teken van het Astridpark in Wenduine en dan vooral de manier waarop het dossier werd aangepakt.

Het dossier sleept ondertussen al een tijdlang aan en stond ook tijdens de vorige gemeenteraad al op de agenda. “Er is een fout in dossier geslopen. De ambtenaren die het lastenboek moesten samenstellen, hebben de verkeerde versie opgenomen. Ik heb een fout gemaakt door het dossier niet na te lezen en neem de verantwoordelijkheid volledig op mij”, zei schepen Rudy Claus (Bewust 12) op de zitting. Met die boetedoening nam de oppositie weliswaar geen genoegen.

Ik heb een fout gemaakt door het dossier niet na te lezen en neem de verantwoordelijkheid volledig op mij

“Het siert de schepen dat hij de schuld op zich neemt, maar ook de burgemeester deelt in de verantwoordelijk. Dit is geklungel van het hoogste niveau. We kunnen ons toch niet blijven belachelijk maken”, gaf Wilfried Vandaele (N-VA/Samen) mee. De fout werd pas na twee dagen opgemerkt, maar toen was het al te laat. “Ik heb me nu juridisch laten bijstaan door een extern advocatenkantoor die het dossier volledig heeft nagelezen”, zegt Claus nog. Ook Hans Jonckheere (LB) spaart de kritiek niet. “We hebben zelf een interne juridische dienst opgebouwd om die problemen te vermijden. Wat stellen we nu echter vast, dezelfde problemen komen terug en je laat een extern advocatenkantoor het dossier nalezen. Je gaat van het ene accident naar het andere.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier