Commotie over vals aanslagbiljet belastingen van ACV

Redactie KW

De vakbondsorganisatie verstuurde een uitnodiging voor een info-avond, maar stelde die op in de vorm van een aanslagbiljet.

Er is wrevel en verwarring ontstaan over een uitnodiging voor een info-avond rond de taxshift op 25 februari in Brugge die door ACV West-Vlaanderen werd uitgestuurd. De info-avond moet waar mogelijk duidelijkheid scheppen over de concrete gevolgen van de taxshift omdat daar bij heel wat mensen verwarring over bestaat, maar het is nu de uitnodiging zelf die voor vragen en ongerustheid zorgt.

De uitnodiging is immers opgesteld als ware het een officieel aanslagbiljet van de belastingen. Een boos varkentje links boven moet duidelijk maken dat niet om een authentiek document gaat en ook de afzender en de verdere inhoud van het document bieden wat duiding, maar verder ziet alles er op het eerste zicht wel uit als een echt document. En na het zien van het te betalen bedrag (meer dan 4.000 euro) is de consternatie bij sommige argeloze ontvangers zonder twijfel al zo groot dat er niet meer verder gekeken wordt.

De overheid kreeg dan ook al verschillende verontruste en boze telefoontjes te verwerken, daar zijn ze niet te spreken over de manier van communiceren van het ACV. ACV West-Vlaanderen excuseerde zich intussen al voor de mogelijke verwarring.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier