College van burgemeester en schepenen kent zijn bevoegdheden in Deerlijk

Het nieuwe schepencollege met v.l.n.r. Matthias Vanneste, Sandra De Leeuw-Goussey, Claude Croes, Bert Schelfhout, Louis Vanderbeken en Regine Rooryck. © (Foto DRD)
Redactie KW

Dat CD&V en Open VLD (samen goed voor 16 van de 21 zetels) de handen in elkaar slaan om samen Deerlijk te besturen tijdens de legislatuur 2019-2024, was al gekend. Elke partij heeft drie vertegenwoordigers in het schepencollege. Vier van de zes zijn nieuwkomers en zowel Deerlijk als Sint-Lodewijk hebben er drie.

“We streefden samen naar een evenwichtige bevoegdheidsverdeling, rekening houdend met de beide programma’s en het bestuursakkoord,” luidde het eensgezind bij burgemeester Claude Croes en eerste schepen Bert Schelfhout. “We hadden een goed inhoudelijk overleg en we zijn ervan overtuigd dat we heel goed zullen kunnen samenwerken.”

Claude Croes (CD&V) blijft burgemeester en is bevoegd voor algemeen beleid, veiligheid, brandweer en politie, onderwijs, land- en tuinbouw, volksgezondheid, protocol en burgerzaken. Eerste schepen Bert Schelfhout (Open VLD) is verantwoordelijk voor openbare werken, jeugd, wonen, Gaverdomein, water- en groenbeheer, parken en plantsoenen, communicatie en pr, begraafplaatsen, ontwikkelingssamenwerking en Europese zaken. Regine Rooryck (CD&V) behoudt haar schepenambt en heeft patrimonium, mobiliteit, cultuur, bibliotheek, toerisme, musea en erfgoed als bevoegdheden.

Derde schepen Sandra De Leeuw-Goussey (Open VLD) ontfermt zich over personeel, financiën, organisatiebeheersing en lokale economie. Matthias Vanneste (Open VLD) is vierde schepen en houdt zich bezig met ruimtelijke ordening, leefmilieu, sport, ICT-digitalisering en informatieveiligheid. Vijfde schepen Louis Vanderbeken (CD&V) is bevoegd voor sociale zaken, welzijn, feestelijkheden en ontvangsten, kinderen en gezin, senioren, sociale economie, gelijke kansen en erediensten.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier