Circulatieplan Rumbeke moet eind dit jaar af zijn

Schepen Griet Coppé kreeg ook nog eens de wind van voren over de situatie in de Maria's Lindestraat. © Stefaan Beel
Vincent Vanhoorne

Tegen eind dit jaar wil het stadsbestuur een verkeerscirculatieplan voor Rumbeke klaar hebben. Dat heeft schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V) vanavond gemeld op de Roeselaarse gemeenteraad.

“De offertes van de studiebureaus zijn binnen. We gaan nu kijken aan wie de opdracht kan worden toegewezen. In juni willen we met de circulatiemanager de aanpak en de fasering van het traject bespreken. Vanaf eind augustus kan de circulatiemanager dan effectief aan de slag met het participatietraject en het verdere mobiliteitsonderzoek. Bedoeling is om tegen december een gedragen voorstel te hebben rond de verkeerscirculatie in Rumbeke.

“Tijdens de gemeenteraad kaartte raadslid Frederik Declercq (N-VA) de recent aangebrachte snelheidsremmende maatregelen in de Maria’s Lindestraat nog eens aan. “Voor ons blijft de veel te smalle wegversmalling een feitelijke knip. Bepaalde voertuigen kunnen niet door deze sluis en oudere chauffeurs durven er niet door. Dit is gewoon het verkeer willen tegenhouden, uw slag toch willen binnenhalen en de knip willen doorvoeren”, klonk het richting schepen Coppé.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier