Burgemeester Christof Dejaegher stond op de derde opvolgersplaats op de CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. "Ik ben heel tevreden met de 29,4 % die we halen met de Vlaamse lijst in kanton Poperinge. Zeker als je kijkt naar de andere gemeenten in West-Vlaanderen", aldus Christof Dejaegher. "Ook met mijn persoonlijke score ben ik heel tevreden. Ik haal 1.500 voorkeursstemmen in kanton Poperinge vanop een bescheiden opvolgersplaats. In 2010 had ik vanop een even bescheiden effectieve steunplaats iets meer dan 1.000 voorkeursstemmen. Persoonlijk ga ik er dus op vooruit."

"Open VLD klopt zich op de borst dat ze wat de verkiezingen voor de Kamer voor Volksvertegenwoordigers betreft de grootste partij zijn, maar daar scheelt het 50 stemmen. Wat de Vlaamse verkiezingen betreft blijft CD&V bijna twee keer groter dan Open VLD. Zo zie je maar dat je nationale en Vlaamse verkiezingen niet zomaar mag doortrekken naar het gemeentelijk niveau."

Dat N-VA ook goed scoort in Poperinge had de 40-jarige burgemeester wel zien aankomen. "Ze volgen de tendens van heel Vlaanderen. Uiteindelijk vind ik dat CD&V goed heeft stand gehouden. We zijn er licht op achteruit gegaan, maar toch ben ik blij dat we nog steeds flirten met de 30 % in Poperinge. Ik ben tevreden dat ik mijn partij heb kunnen steunen en hoog houden in mijn thuisstad Poperinge." (TOGH)

Burgemeester Christof Dejaegher stond op de derde opvolgersplaats op de CD&V-lijst voor de Vlaamse verkiezingen. "Ik ben heel tevreden met de 29,4 % die we halen met de Vlaamse lijst in kanton Poperinge. Zeker als je kijkt naar de andere gemeenten in West-Vlaanderen", aldus Christof Dejaegher. "Ook met mijn persoonlijke score ben ik heel tevreden. Ik haal 1.500 voorkeursstemmen in kanton Poperinge vanop een bescheiden opvolgersplaats. In 2010 had ik vanop een even bescheiden effectieve steunplaats iets meer dan 1.000 voorkeursstemmen. Persoonlijk ga ik er dus op vooruit.""Open VLD klopt zich op de borst dat ze wat de verkiezingen voor de Kamer voor Volksvertegenwoordigers betreft de grootste partij zijn, maar daar scheelt het 50 stemmen. Wat de Vlaamse verkiezingen betreft blijft CD&V bijna twee keer groter dan Open VLD. Zo zie je maar dat je nationale en Vlaamse verkiezingen niet zomaar mag doortrekken naar het gemeentelijk niveau."Dat N-VA ook goed scoort in Poperinge had de 40-jarige burgemeester wel zien aankomen. "Ze volgen de tendens van heel Vlaanderen. Uiteindelijk vind ik dat CD&V goed heeft stand gehouden. We zijn er licht op achteruit gegaan, maar toch ben ik blij dat we nog steeds flirten met de 30 % in Poperinge. Ik ben tevreden dat ik mijn partij heb kunnen steunen en hoog houden in mijn thuisstad Poperinge." (TOGH)