"We hadden verwacht dat we een goede score zouden neerzetten, maar dat we zo'n fantastische overwinning zouden behalen, dat hadden we niet verwacht", juicht Vlaams Belang-kopstuk Christian Verougstraete in Oostende.

"Na al die jaren vechten tegen de andere partijen heeft het volk duidelijk gemaakt dat het verandering wil. Wij zijn de stem van het volk. De mensen zeggen hiermee wat ze voelen en waar het ongenoegen zit. Ze noemen de problemen bij naam."

Niet alleen in Oostende, maar ook in andere steden en gemeenten lijkt Vlaams Belang hoge ogen te gooien. "Er is een evolutie, vooral in West-Vlaanderen en in Limburg. De stemmen die we halen, nemen we af van alle partijen. Het is geen zwarte zondag, maar een witte tsunami. Aangezien het volk gesproken heeft, vraag ik aan de andere partijen om respect te hebben voor het volk en dat eindelijk dat cordon sanitaire, dat ondemocratisch is, gebroken wordt. Ik hoorde al reacties bij andere partijen die dat cordon in twijfel beginnen te trekken en die zeggen dat de democratie alle kansen moet krijgen."

"Vanavond hebben we in Oostende nog een overwinningsfeest en vanaf morgen zal er waarschijnlijk via de partij een bijeenkomst zijn met de verkozenen. Ik weet nog niet hoeveel verkozenen we gaan hebben in West-Vlaanderen, maar er bestaat een grote kans dat mijn vrouw (Frieda Deschacht, red.) erbij is", besluit het boegbeeld uit Oostende.

(JRO)

"We hadden verwacht dat we een goede score zouden neerzetten, maar dat we zo'n fantastische overwinning zouden behalen, dat hadden we niet verwacht", juicht Vlaams Belang-kopstuk Christian Verougstraete in Oostende. "Na al die jaren vechten tegen de andere partijen heeft het volk duidelijk gemaakt dat het verandering wil. Wij zijn de stem van het volk. De mensen zeggen hiermee wat ze voelen en waar het ongenoegen zit. Ze noemen de problemen bij naam." Niet alleen in Oostende, maar ook in andere steden en gemeenten lijkt Vlaams Belang hoge ogen te gooien. "Er is een evolutie, vooral in West-Vlaanderen en in Limburg. De stemmen die we halen, nemen we af van alle partijen. Het is geen zwarte zondag, maar een witte tsunami. Aangezien het volk gesproken heeft, vraag ik aan de andere partijen om respect te hebben voor het volk en dat eindelijk dat cordon sanitaire, dat ondemocratisch is, gebroken wordt. Ik hoorde al reacties bij andere partijen die dat cordon in twijfel beginnen te trekken en die zeggen dat de democratie alle kansen moet krijgen.""Vanavond hebben we in Oostende nog een overwinningsfeest en vanaf morgen zal er waarschijnlijk via de partij een bijeenkomst zijn met de verkozenen. Ik weet nog niet hoeveel verkozenen we gaan hebben in West-Vlaanderen, maar er bestaat een grote kans dat mijn vrouw (Frieda Deschacht, red.) erbij is", besluit het boegbeeld uit Oostende.(JRO)