Chris Beyaert uit Ingelmunster slaat met Shiva Center een nieuwe richting in

Chris Beyaert: "Sinds 2017 volgde ik heel wat seminaries en opleidingen in Nederland en Engeland." (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Op 14 oktober 2018 nam Chris Beyaert met zijn nieuwe partij Vrij, Vlaams & Creatief deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij behaalde geen zitje. Enkele weken laten verdween hij van het politieke toneel. Nu focust hij zich op zijn eigen Shiva Center en neemt het spirituele een belangrijke plaats in zijn leven in.

Chris Beyaert behaalde tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen geen zitje in de gemeenteraad.

Kwam dat hard aan?

Chris: “Dat was niet plezant, maar ik vond het toch geen persoonlijke nederlaag”, vertelt Chris. Ik kwam met een eenmanslijst op en ik behaalde 221 stemmen. Misschien waren de dorpsgenoten nog niet rijp genoeg voor een nieuwe partij. Als je alleen opkomt, is het moeilijk om sterk te scoren. Momenteel volg ik de gemeentepolitiek niet meer.”

Is de huidige beleidsploeg goed bezig of zouden ze beter eens bij u in therapie komen?

Chris (lacht): “Dat is een stoute vraag hoor (lange stilte). Ik stelde al vast dat sommige verkozenen vooral bezig zijn met hun eigen ego. Wanneer je op een andere manier kijkt naar het leven, dan besef je dat er belangrijkere zaken zijn in ‘t leven en dat het ego niet het belangrijkste is.”

Hield je vrienden over aan de politiek?

Chris: “Niet veel, maar onlangs zei er nog een dorpsgenoot – iemand van de huidige meerderheid dat ik mij heel goed kon verdedigen tijdens het politieke debat. Sommigen dachten dat ik op mijn bek ging gaan, maar dat gebeurde niet.”

Nu ben je vooral bezig met het spirituele. Een serieuze ommekeer in je leven?

Chris: “Ik ben al een hele tijd geboeid door alles wat daarbij komt kijken. Sinds september houden we in het Shiva Center tien thema-avonden met een kennismaking naar een dieper bewustzijn. Tilly Lemaire, Petra Vantieghem, Vanessa Vandierdonck en ikzelf, samen met nog een aantal mensen, verlenen hieraan hun medewerking. We brengen yoga, mindfulness, lachsessie, chakrabeleving, mindset, meditatie, zangsessie, tai chi, klankconcert, enz.”

“Begin volgend jaar plannen we twaalf thema-avonden A Spirit Journey to the Light. Het wordt een kennismaking met tal van thema’s rond een dieper bewustzijn en zen-beleving. Ieder thema wordt voorafgegaan door ‘dansen in duisternis’ om volledig los te komen.”

We zijn geen genezers, wij helpen vooral personen zichzelf te bevrijden van allerlei obstakels

“Op woensdag 22 januari beginnen we er vanaf 19.30 uur aan. Iedere les duurt ongeveer twee uur. Op donderdag starten we ook met een reeks van twaalf lessen hatha yoga of vrij toegankelijke yoga met relaxatie. In de toekomst plannen we ook nog verschillende info-avonden met lezingen en workshops over allerlei thema’s, zoals gezonde voeding, theeceremonie, transcendente meditatie, edelstenen en mineralen, chakra’s, enz.”

Kan je zomaar voordrachten of cursussen geven of moest je daarvoor opleiding volgen?

Chris: “Vroeger las ik er al veel boeken over. Ik leerde toen The Journey van Brandon Bays kennen. Vorig jaar kon ik al een persoon met angststoornissen helpen. Die persoon was zelfs heel vlug verlost van haar angststoornis. Vanaf dat moment geloofde ik dat die methode toch wel werkte. Sinds 2017 volgde ik heel wat seminaries en opleidingen in Nederland en Engeland, waar allerlei technieken werden aangeleerd om te kunnen werken als Journey therapeut. Via Helende Reizen helpen wij de personen oude herinneringen die zich hebben vastgezet op celniveau op te kuisen. We zijn geen genezers, wij helpen vooral de personen zichzelf te bevrijden van allerlei obstakels. Sinds september ben ik nu Journey Practiser. Ik moet wel nog bepaalde cases afhandelen en dan heb ik mijn volledige accreditatie.”

Sorry, ‘t klinkt precies een beetje sekte-achtig?

Chris (lacht): “Helemaal niet. De Journey therapie helpt voor het oplossen van allerlei klachten, zoals depressie, stress, angsten, pijnen, verslavingen, fantoompijnen, emotionele en fysieke klachten. Deze techniek ontstond 25 jaar geleden door Brandon Bays. Deze organisatie is in allerlei werelddelen actief met heel wat therapeuten. Op Facebook staan er allerlei filmpjes.”

Klopt het dat jullie een concert geven voor het goede doel?

Chris: “Op zondag 22 december begint om 18 uur Shiva Sound in de voormalige dansschool Beyaert in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 19. We brengen een uniek ligconcert dat totale relaxatie en vreugde brengt met allerlei instrumenten, zoals ocean drums, klankschalen, kristallen klankschalen, rain sticks, harp, handpan, zang, enz. De opbrengst gaat naar de vzw Sociale Dierenhulp Ooigem, Zwerfkattenproject regio Torhout en Paradanszo in Ingelmunster. Wie meer wil weten over onze werking, kan terecht op een van de drie beurzen hierna vermeld. Ik geef er een lezing over The Journey en stel de twaalf thema-avonden voor.”

Je bent welkom op zondag 27 oktober in Hotel Royal Astrid in Oostende, zondag 10 november in het Fabriekspand in Roeselare en op zondag 17 november in Qubus in Oudenaarde. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier