Chocolaterie Awards bekroont beste pralines

Redactie KW

Het vakblad Chocolaterie heeft bij Syntra West opnieuw de Chocolaterie Awards voor ‘beste praline’ uitgereikt.

De vakjury van de Chocolaterie Awards koos in de Brugse campus van Syntra West de beste praline in de categorieën ‘Professionelen’ en ‘Opleidingen’, op basis van vier criteria: smaak, structuur, design en originaliteit. Bij de professionelen viel de praline van Maldegemnaar Pascal De Deyne het meest in de smaak, hij verwerkte in zijn ‘Fioro d’Oro’ onder meer vlierbloesem, sinaasappel en koriander. Julie Vanborm uit Deinze won de tweede prijs bij de profs met haar frisse lentecreatie ‘Spring’, een praline met onder meer limoen en citroentijm. Sophie Derome uit Eigenbrakel eindigde derde met haar ‘Agrion’, een praline van donkere chocolade met limoen, cassis en basilicum.

Leerlingen Brugge winnen met Fragile

In de categorie ‘Opleidingen’ wonnen de leerlingen van Syntra West Brugge de Chocolaterie Awards met hun creatie ‘Fragile’. Deze praline bevat een crème brûlée van karamel, vanille- en witte chocolade, aangevuld met een pâte de fruits van rabarber en afgedekt met een donkere ganache met aardbei. De tweede en derde prijs waren hier voor ‘The Pinkpepper’ van Luuk Schaper, derdejaarsstudent Bakkerijschool Ter Groene Poorte, en de ‘Mystique’ praline van Glenn Stroeckx en Leroy Mertens van het Sint-Jozefinstituut in Geel. In de jury zetelde, naast enkele prominenten uit de Belgische chocolade- en patisseriewereld, ook televisiekok Sofie Dumont van ‘De keuken van Sofie’. De awards werden uitgereikt door Mieke Masyn, bladmanager van het vakblad Chocolaterie. Op chocolaterie.pmg.be kan je niet alleen de winnende creaties maar ook de andere inzendingen bewonderen.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier